Read later
 • Written by 
 • Μήνυση στη Nintendo για τον σχεδιασμό των Joy-Cons

  Μήνυση στη Nintendo για τον σχεδιασμό των Joy-Cons

  Άλλη εταιρία ισχυρίζεται πως καταπατά τις πατέντες της

  Η εταιρεία κατασκευής περιφερειακών, Gamevice, προέβη σε μήνυση κατά της Nintendo σχετικά με τον σχεδιασμό του Nintendo Switch. Συγκεκριμένα, όπως μεταφέρει το Engadget, η εταιρία ισχυρίζεται πως ο ιαπωνικός κολοσσός κάνει χρήση των πατεντών της, δίχως να έχει πάρει την κατάλληλη άδεια.

  Το μήλο της έριδος είναι τα χειριστήρια της υβριδικής κονσόλας, τα Joy-Cons. Η Gamevice ισχυρίζεται πως ο σχεδιασμός τους μοιάζει εξαιρετικά πολύ με έναν προϊόν της που προσφέρει αντίστοιχη λειτουργικότητα και είναι ένα αποσπώμενο χειριστήριο για tablets. Η μήνυση θέλει να σταματήσουν οι πωλήσεις του Nintendo Switch, ενώ ζητά και χρηματική αποζημίωση.

  Παραπάνω μπορείτε να δείτε μια φωτογραφία του Wikipad της Gamevice που διαθέτει και αυτό δύο αναλογικούς μοχλούς, D-pad και τέσσερα face buttons. Είναι μια συσκευή που μπαίνει σε ένα tablet και σας επιτρέπει να παίζετε mobile παιχνίδια με ένα πιο παραδοσιακό σύστημα χειρισμού.

  Οι νομικές ενέργειες ξεκίνησαν στις 9 Αυγούστου και για την ώρα τόσο η Nintendo, όσο και η Gamevice δεν έχουν προβεί σε κάποια δημόσια δήλωση.

  Login to post comments
  Comments (4)
  Refresh Comments
  Choose Order:
  • Comment Link
   asrail
   asrail 12/08/2017 20:49:23
   Εντάξει κλασσική περίπτωση μήνυσης με σκοπό τον συμβιβασμό, ακόμα και στην ελάχιστη πιθανότητα να τραβήξει χρονικά αυτη η υπόθεση και να μην καταρευση αμέσως το νομικό τμήμα θα κάνει αντιστάθμιση των δικαστικών εξόδων και θα προτείνει συμβιβασμό στην εταιρία που μηνύει, προφανώς η gamevice θα το δεχτει γιατί ξέρει ότι σε βάθος χρόνου πιθανότατα δεν θα δικαιωθει και θα βγάλει και χρηματα χωρις να κάνει τίποτα. Το ποιο πιθανό σενάριο για εμένα είναι αυτό, απο την στιγμή που εγείρετε θεμα πατεντών δεν νομίζω να υπάρχει περίπτωση να καταρευση άμεσα η μηνυση (το πα΄ρνουν σοβαρα αυτο το θέμα τα αμερικανικα δικαστήρια) και τα δικαστικά έξοδα με τα κόστοι ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων για την εκτίμηση της συνάφειας των πατεντών θα είναι πολύ υψηλά για να φτάσει ως εκεί.. Για το σκέλος οτι ζητάει την διακοπή της παραγωγής του switch, ε εντάξει είναι λογικό, κάτι έπρεπε να γ΄ραψει στην μήνυση, απο την στιγμή που επικαλείται παραβίαση πατεντών ήταν υποχρεωμένη να ζητήσει και διακοπή της παραγωγής... Τα έχουμε ξαναπεί κλασσική μήνυση εκβιασμού... Σε όσους φαίνεται παράλογη αυτη η μήνυση (και αδύνατο να σταθει σε δικαστήριο) να θυμίσω την περίπτωση του παιχνιδιού No man sky, που έπρεπε να πάρει άδεια απο το δίκτυο sky news για να χρησιμοποιησει την λέξη sky στον τίτλο του γιατι το δίκτυο έχει διακιώματα επι της τόσο γενικής λέξης sky..... Οπότε γενικά την βλέπω την gamevice κάτι να τσιμπάει σε χρήματα
  • Comment Link
   Jimaruto
   Jimaruto 12/08/2017 18:37:57
   Καλά για κλάματα η υπόθεση. Η Nintendo ενεργοποίησε όλη την εφευρετικότητα της για να δημιουργήσει πάλι (μετά το Wii) αυτήν την υβριδική κονσόλα 3 σε 1 και μιλάνε για αντιγραφές.

   Άμα είναι έτσι να κάνει μήνυση και η Nintendo που 1.000.000.000 κινητά μέχρι σήμερα αντέγραψαν την οθόνη αφής του Nintendo DS και να χεστεί στο τάλιρο! (...αν και δεν έχει ανάγκη από λεφτά). :P
  • Comment Link
   Teolicious
   Teolicious 12/08/2017 16:14:52
   Οποπο! Οι κονσολες δουλευουν με κουμπια! Ποιος να το φανταζοταν!
  • Comment Link
   seit
   seit 12/08/2017 14:42:55
   κανονικα πρεπει να βγει η nintendo στο καπακι και να κανει ολες τις εταριες μηνυση που βαλανε κουμπια στις κονσολες τους ...εκει στην gamevice τους εχει χτυπησει ο καυσωνας στο κεφαλι,ακου εκει να σταμτησει η παραγωγη ...

  Tech & Science News