Μήνυση στη Nintendo για τον σχεδιασμό των Joy-Cons

Άλλη εταιρία ισχυρίζεται πως καταπατά τις πατέντες της
12 Αυγούστου 2017 10:24
Μήνυση στη Nintendo για τον σχεδιασμό των Joy-Cons

Η εταιρεία κατασκευής περιφερειακών, Gamevice, προέβη σε μήνυση κατά της Nintendo σχετικά με τον σχεδιασμό του Nintendo Switch. Συγκεκριμένα, όπως μεταφέρει το Engadget, η εταιρία ισχυρίζεται πως ο ιαπωνικός κολοσσός κάνει χρήση των πατεντών της, δίχως να έχει πάρει την κατάλληλη άδεια.

Το μήλο της έριδος είναι τα χειριστήρια της υβριδικής κονσόλας, τα Joy-Cons. Η Gamevice ισχυρίζεται πως ο σχεδιασμός τους μοιάζει εξαιρετικά πολύ με έναν προϊόν της που προσφέρει αντίστοιχη λειτουργικότητα και είναι ένα αποσπώμενο χειριστήριο για tablets. Η μήνυση θέλει να σταματήσουν οι πωλήσεις του Nintendo Switch, ενώ ζητά και χρηματική αποζημίωση.

Παραπάνω μπορείτε να δείτε μια φωτογραφία του Wikipad της Gamevice που διαθέτει και αυτό δύο αναλογικούς μοχλούς, D-pad και τέσσερα face buttons. Είναι μια συσκευή που μπαίνει σε ένα tablet και σας επιτρέπει να παίζετε mobile παιχνίδια με ένα πιο παραδοσιακό σύστημα χειρισμού.

Οι νομικές ενέργειες ξεκίνησαν στις 9 Αυγούστου και για την ώρα τόσο η Nintendo, όσο και η Gamevice δεν έχουν προβεί σε κάποια δημόσια δήλωση.