Αγωγή στην Rockstar για το Vice City δεκαπέντε χρόνια μετά

Όχι, δεν είναι φάρσα
04 Αυγούστου 2017 09:05
Αγωγή στην Rockstar για το Vice City δεκαπέντε χρόνια μετά

Το Grand Theft Auto: Vice City κυκλοφόρησε αρχικά τον Μάιο του 2002 για το PlayStation 2. Μπορεί να έχουν περάσει δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια από τότε, αλλά το παιχνίδι κατάφερε να ενοχλήσει μια συγκεκριμένη ομάδα ατόμων η οποία προχώρησε σε αγωγές ακόμα και μετά από τόσο καιρό.

Συγκεκριμένα, το Psychic Readers Network, το οποίο είναι ένα δίκτυο από μέντιουμ, δεν είναι καθόλου χαρούμενο με τη χαρακτήρα του Vice City, Auntie Poulet. Συγκεκριμένα, το εν λόγω δίκτυο έχει τα πνευματικά δικαιώματα της Miss Cleo, ενός χαρακτήρα που ενσάρκωνε η Youree Dell Harris το 1977 ως εκπρόσωπος των ‘ψυχικών υπηρεσιών’ με πληρωμή ανά κλήση.

Το Psychic News Network πιστεύει πως η χαρακτήρας του Grand Theft Auto: Vice City, στην οποία δανείζει τη φωνή της η ίδια η Youree Dell Harris, κάνει χρήση του στυλ της Miss Cleo, χωρίς άδεια. Σύμφωνα με το TMZ, η εταιρία έχει κάνει αγωγή στη Rockstar και σε άλλες εταιρίες που βοήθησαν με την διακίνηση του τίτλου.

Μάλιστα, το Psychic Readers Network ισχυρίζεται πως η Rockstar έχει βγάλει περισσότερα από 500 εκατομμύρια μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού και πως η τεράστια επιτυχία του τίτλου οφείλεται στην χρήση της Miss Cleo.

Η Rockstar απάντησε με τον εξής χαρακτηριστικό τρόπο:

Αυτοί οι ισχυρισμοί είναι απολύτως αβάσιμοι και εντελώς γελοίοι. Θα υπερασπιστούμε δυναμικά τον εαυτό μας όσον αφορά αυτό το ζήτημα.