Resident Evil 7: Κάτω των προσδοκιών οι πωλήσεις

Δεν έφτασε τα RE5 και RE6
28 Ιουλίου 2017 13:39
Resident Evil 7: Κάτω των προσδοκιών οι πωλήσεις

Η Capcom ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2018 που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου και έτσι έχουμε ανανεωμένα στατιστικά για τις πωλήσεις του Resident Evil 7 που από ότι φαίνεται δεν είναι αυτές που επιδίωκε η εταιρία πριν κυκλοφορήσει το παιχνίδι.

Συγκεκριμένα, μέχρι και τις 30 Ιουνίου το έβδομο κεφάλαιο της σειράς έχει πουλήσει 3.7 εκατομμύρια αντίτυπα. Στόχος της Capcom ήταν το παιχνίδι να πουλήσει τέσσερα εκατομμύρια μέχρι τον Μάρτιο του 2017, ο οποίος εν τέλει δεν επιτεύχθηκε. Παράλληλα, η εταιρία επιδιώκει το RE7 να πουλήσει τουλάχιστον 5.5 εκατομμύρια μέχρι τον επόμενο Μάρτιο. Μέχρι στιγμής το παιχνίδι έχει πουλήσει 200 χιλιάδες αντίτυπα το τελευταίο τρίμηνο και έχει ακόμα εννέα μήνες για να φτάσει τον συγκεκριμένο στόχο.

Παράλληλα, η εταιρία αποκάλυψε πως συνολικά οι πωλήσεις του franchise έως τώρα φτάνουν τα 78 εκατομμύρια. Το Resident Evil 5 έχει πουλήσει 9.5 εκατομμύρια μέχρι σήμερα (7.2 εκατομμύρια για την αρχική έκδοση και 2.3 εκατομμύρια για την Gold), ενώ το Resident Evil 6 έχει πουλήσει 8 εκατομμύρια (6.8 εκ. για την αρχική έκδοση και 1.1 εκατομμύρια για την HD).