Πώς το God of War 'ξεζουμίζει' το PS4

Χρησιμοποιεί τεχνικές που μέχρι τώρα βλέπαμε μόνο στον κινηματογράφο
25 Ιουλίου 2017 11:49
Πώς το God of War 'ξεζουμίζει' το PS4

Αδιαμφισβήτητα το God of War του PS4 είναι ένα από τα πιο αναμενόμενα παιχνίδια του 2018. Μεταξύ άλλων, στα trailer που έχουμε δει έως τώρα, ο εντυπωσιακός τεχνικός τομέας είναι μια από τις πτυχές του τίτλου που ξεχωρίζουν. Μιλώντας στο Gamasutra, ο Principal Programmer του Sony Santa Monica Studio, Florian Strauss, ανέφερε πως η ομάδα του δημιούργησε φιλόδοξα τεχνικά benchmarks που ‘ξεζουμίσουν’ την δύναμη του PlayStation 4.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά το ίδιο το παιχνίδι, ανέφερε:

Στοχεύουμε σε ένα γειωμένο, ρεαλιστικό στυλ, σε ένα περιβάλλον που μοιάζει σαν ένα πραγματικό μέρος αλλά με φανταστικά στοιχεία. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτή η εμφάνιση, ήταν απαραίτητο να κάνουμε την αλλαγή σε physical-based rendering.

Επίσης, θέλαμε να προβάλουμε λεπτά συναισθήματα στα πρόσωπα των χαρακτήρων και έτσι χρησιμοποιήσαμε συγκεκριμένες τεχνολογίες για να το πετύχουμε αυτό, όπως το pose-space deformation, το οποίο προηγουμένως χρησιμοποιούνταν μόνο στις ταινίες, καθώς και πολύ ακριβές φωτισμό, για να κάνουμε τους χαρακτήρες να δείχνουν σωστοί.

Υπάρχει πολύ περισσότερη δύναμη διαθέσιμη στο PS4, από ότι υπήρχε στο PS3 και το hardware κάνει πολλά περισσότερα για να κρύψει το latency, πράμα που απαιτεί μια διαφορετική στρατηγική για την καλύτερη δυνατή απόδοση.

Μια έκπληξη ήταν πως μερικές φορές ήταν γρηγορότερο να κάνουμε κάτι με ωμή δύναμη (brute force) παρά με ‘έξυπνες’ βελτιστοποιήσεις, αφού είχε ως αποτέλεσμα και καλύτερη ροή εργασίας για εμάς, αλλά και καλύτερη συνολική απόδοση.

Πατώντας εδώ μπορείτε να βρείτε ολόκληρο το αφιέρωμα του Gamasutra, όπου γίνεται λόγος για για τον γιό του Kratos και την AI του, αλλά και για πολλές ακόμα από τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η ομάδα ανάπτυξης.