"Το Switch και το PS4 αναζωογονούν την αγορά των κονσολών"

Σύμφωνα με την Koei Tecmo
24 Ιουλίου 2017 11:43

Η Koei Tecmo δημοσίευσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους, τα οποία αφορούν την περίοδο από την 1η Απριλίου μέχρι και τις 30 Ιουνίου. Οι καθαρές πωλήσεις της εταιρίας έφτασαν τα 7,695 δισ. γιεν, μειώθηκαν δηλαδή κατά 15,3% σε σχέση με πέρυσι. Τα λειτουργικά της έσοδα έφτασαν το 1,231 δισ. γιεν, μειώθηκαν δηλαδή κατά 16,4%. Ανεξαρτήτως, η Koei Tecmo προβλέπει πως συνολικά τα έσοδα της για ολόκληρο το χρόνο θα είναι αυξημένα σε σχέση με πέρυσι.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι δηλώσεις του publisher που συνόδευσαν την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων. Συγκεκριμένα, η Koei Tecmo τόνισε πως χάρις τις ολοένα και αυξανόμενες πωλήσεις του Nintendo Switch και του PS4, το οποίο πρόσφατα ξεπέρασε τα 60 εκατομμύρια, η αγορά των οικιακών κονσολών αναζωογονείται. Παράλληλα και η αγορά των smartphones επεκτείνεται, κυρίως χάρις τις αναδυόμενες χώρες.

Τέλος, μαθαίνουμε πως το Samurai Warriors franchise τα πάει καλά στην Δύση, χάρις το Dynasty Warriors: Unleashed που έφτασε τα 7 εκατομμύρια κατεβάσματα στις χώρες που στόχευε η Koei Tecmo, εκτός της Κίνας και την Ιαπωνίας. Παράλληλα, το Dragon of the North DLC του NiOh βοήθησε να συνεχιστούν οι πωλήσεις του τίτλου.