Splatoon 2: Όλες οι νέες πληροφορίες από το Nintendo Direct

Companion app, νέα modes, customization χαρακτήρων και πολλά νέα όπλα
06 Ιουλίου 2017 14:34
Splatoon 2: Όλες οι νέες πληροφορίες από το Nintendo Direct

Πιστή στο ραντεβού της η Nintendo, έκανε ένα εκτενές ειδικό Splatoon Direct, ενόψει της κυκλοφορίας του sequel του ink shooter της, Splatoon 2. Σε αυτό αποκάλυψε όλες τις πτυχές, το περιεχόμενο και τα χαρακτηριστικά με τα οποία θα λανσαριστεί ο τίτλος -και όλα όσα θα έρθουν στο μέλλον- καθιστώντας το ένα τεράστιο και πλήρες σε περιεχόμενο τίτλο.

Παραμετροποίηση χαρακτήρων: Ας τα πάρουμε από την αρχή όμως, με την παρουσίαση να ξεκινάμε το πως τα Inklings είναι πλέον customizable, δίνοντας σας τη δυνατότητα να αλλάξετε την εμφάνιση του χαρακτήρα σας, από το χρώμα των ματιών, το στυλ των μαλλιών μέχρι και το χρώμα του δέρματος. Επίσης, μπορείτε να αλλάξετε τον εξοπλισμό του όπως μπλούζες, παπούτσια και καπέλα που όχι μόνο αλλάζουν την εμφάνιση αλλά προσδίδουν και βελτιώσεις σε συγκεκριμένες ικανότητες, όπως γρηγορότερο reload του χρώματος, γρηγορότερο τρέξιμο κ.ο.κ. Όλα τα παραπάνω μπορείτε να τα κάνετε στο ειδικό NPC, τον Jelfonzo, που είναι υπεύθυνος για τα T-shirts και jackets, στον Bisk τον αραχνοκάβουρα μπορείτε να αλλάξετε παπούτσια και στον Flow το θαλάσσιο σαλιγκάρι να αγοράσετε νέα καπέλα.  Για να προμηθευτείτε νέα όπλα απλά πάτε στον κάβουρα ονόματι Sheldon, ενώ αν θέλετε περισσότερους πόντους και in-game νομίσματα επισκεφθείτε το Crusty Sean's.

Εξοπλισμός: Όπως προαναφέραμε, ο εξοπλισμός και τα ρούχα δίνουν στον χαρακτήρα συγκεκριμένες ικανότητες και όσο περισσότερο τα χρησιμοποιείτε στη μάχη τόσο περισσότερες ικανότητες θα εμφανίζονται σε αυτά. Αν πάτε στον Murch μπορείτε να ανανεώσετε τον εξοπλισμό σας για τη μάχη, έτσι ώστε να μειώσετε την κατανάλωση μελανιού ή να κινείστε γρηγορότερα, ενώ άλλα μειώνουν τον χρόνο respawn. 

Κυρίως όπλα: Τα όπλα στο Splatoon 2 χωρίζονται σε τρία σετ: ένα κυρίως όπλο, το δευτερεύον και ένα ειδικό όπλο. Στο παιχνίδι θα συστηθούμε σε αρκετά νέα όπλα όπως τα Clash Blaster, Flingza Roller, Goo Tuber και τα Dapple Dualies. 

Δευτερεύοντα όπλα: Τα περισσότερα sub weapons θα βοηθούν τους παίκτες με τις άλλες ικανότητες τους, όπως το να αμύνεστε σε επιθέσεις και βολές ή να αποκαλύπτετε τη θέση του αντιπάλου. Για παράδειγμα, το Autobomb θα βρει έναν αντίπαλο και θα τον ακολουθήσει, ενώ το Toxic Mist θα γεμίσει την περιοχή με μια δηλητηριώδη ομίχλη, μειώνοντας το ink και την ταχύτητα όσων πατήσουν μέσα σε αυτό.

Ειδικά όπλα: Τα special όπλα του Splatoon 2 είναι κάτι καινούργιο στη σειρά και πρόκειται για τα Tenta MIssiles, Inkjet, Sting Ray και Baller, τα οποία ενεργοποιούνται εφόσον έχει γεμίσει ο σχετικός μετρητής του παίκτη. 

Έπειτα, έγινε μια εκτενής παρουσίαση του Salmon Run που θυμίζει κάτι από Horde και η φρενήρης δράση και η αυξημένη δυσκολία θα σας ανταμείψουν με αποκλειστικά αντικείμενα. Επίσης, παρουσιάστηκε το Turf War, τα Ranked Battles, όπου κάθε δυο ώρες γίνεται εναλλαγή μεταξύ τριών modes και το League Battles. Είδαμε και το single-player campaign του Splatoon 2, το οποίο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε τα βασικά του παιχνιδιού και τα διάφορα όπλα του. 

SplatNet 2: Ένα companion app ανακοινώθηκε για το Splatoon 2 που θα διατεθεί παράλληλα με την κυκλοφορία του τίτλου  και αποτελεί την online υπηρεσία που θα βοηθήσει τους παίκτες να κρατούν όλες τις πληροφορίες για την δραστηριότητα τους σε αυτό. Παράλληλα, θα γίνει και η διάθεση του Nintendo Switch Online app μέσα από το οποίο θα μπορείτε να βρεθείτε με άλλους παίκτες και να συνομιλήσετε μέσω voice chat. 

Μετά το λανσάρισμα του τίτλου θα υπάρξουν πολλά updates που θα προσθέσουν μπόλικο περιεχόμενο συνεχώς, όπως π.χ. το όπλο τύπου ομπρέλλα "Brella" ή υπό τη μορφή gear και stages. Η διάρκεια της υποστήριξης θα είναι ένας χρόνος. Τώρα, όσον αφορά τα Splatfests, παρά το ότι έχουν προγραμματιστεί τέτοια events για τα επόμενα δύο χρόνια, την αρχή θα κάνει ένα δωρεάν demo. Έτσι στις 15 Ιουλίου και για 4 ώρες μόνο θα μπορείτε να παίξετε το πρώτο Splatfest του Splatoon 2. Για να είστε έτοιμοι, μπορείτε από τώρα να κατεβάσετε το demo του Splatoon 2 στο Switch σας. 

Δείτε παρακάτω το Nintendo Direct αφιερωμένο στο sequel του Splatoon μαζί με καινούργια gameplay πλάνα.

To Splatoon 2 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 21 Ιουλίου αποκλειστικά για το Nintendo Switch.