Τα βιντεοπαιχνίδια κάνουν τους άντρες να δουλεύουν λιγότερο

Μια νέα μελέτη που θα συζητηθεί...
06 Ιουλίου 2017 10:02
Τα βιντεοπαιχνίδια κάνουν τους άντρες να δουλεύουν λιγότερο

Όσο ψυχρά και να το δει κάποιος, αρκετοί gamers εφόσον δεν υπήρχαν αρνητικές συνέπειες θα επέλεγαν να αναλώσουν τον χρόνο τους παίζοντας κάποιο βιντεοπαιχνίδι, παρά να αναγκαστούν να εργαστούν για να τα βγάλουν πέρα. Και ποιος δεν θα το έκανε. Σύμφωνα με μία ενδιαφέρουσα μελέτη από το National Bureau of Economic Research, ανακαλύφθηκε πως οι άντρες ηλικίας 21-30 χρονών εργάζονται λιγότερες ώρες τον χρόνο σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές. Ένας από τους λόγους που συμβαίνει αυτό είναι για ακόμη μία φορά τα βιντεοπαιχνίδια.

Μέσα στην μελέτη αναφέρεται πως οι άντρες στις προαναφερθείσες ηλικίες αναλώνουν κατά μέσο όρο 3.4 ώρες την εβδομάδα παίζοντας, έναντι προηγούμενων ετών, όπου ο μέσος όρος ήταν στις 2 ώρες. Ένας από τους λόγους αποδίδεται στους νέους άντρες που περνούν περισσότερο χρόνο σε παιχνίδια τύπου MMORPG, όπως, το World of Warcraft, που μπορεί να οδηγήσει τους παίκτες να περάσουν αμέτρητες ώρες.

Σίγουρα, η παραπάνω μελέτη έχει μερικές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες. Εσάς ποια είναι η άποψη σας πάνω στο θέμα; Πείτε μας στα σχόλια.