Αργεί ακόμα το PlayStation 5

Δε θα ακολουθήσει το μοντέλο των smartphones η Sony
25 Ιουνίου 2017 16:15
Αργεί ακόμα το PlayStation 5

Σε συνέντευξή του στην γερμανική ιστοσελίδα Golem.de, ο πρόεδρος και CEO της Sony Interactive Entertainment Αμερικής, Shawn Layden, αναφέρθηκε στο επόμενο PlayStation. Συγκεκριμένα, έκανε γνωστό πως πράγματι κάποια στιγμή θα έρθει στην αγορά και το PlayStation 5, αλλά μέχρι τότε ίσως περάσει αρκετός καιρός. Η συζήτηση κατέληξε εκεί, αφού ο Layden τόνισε για άλλη μια φορά πως δεν θα υπάρξουν ποτέ αποκλειστικά παιχνίδια για το PS4 Pro και πως η Sony δεν σκοπεύει να υιοθετήσει το επιχειρησιακό μοντέλο των smartphones.

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης. Να σημειωθεί πως η μετάφραση από τα γερμανικά έγινε με την βοήθεια του Google Translate.

Golem.de: Πότε θα έρθει το πρώτο παιχνίδι που τρέχει στο PS4 Pro – αλλά όχι πλέον στο [αρχικό] PlayStation 4;

Shawn Layden: Αυτό δεν θα συμβεί ποτέ!

Golem.de: Δεν είναι το Pro η είσοδος σε ένα επιχειρηματικό μοντέλο όπως αυτό που συναντάμε στα smartphones με την εξέλιξη του hardware – αντί ανά μερικά χρόνια να χτίζεται μια εξ’ ολοκλήρου νέα γενιά;

Shawn Layden: Με το PlayStation 4 Pro για πρώτη φορά εφαρμόσαμε τέτοιου είδους καινοτομίες στα μέσα του κύκλου ζωής μιας κονσόλας. Το Pro πραγματικά υπάρχει μόνο για να προσφέρει πλεονεκτήματα όπως 4K αναλύσεις και HMD [καλύτερη VR εμπειρία] για τους παίκτες που μπορούν και θέλουν να το χρησιμοποιήσουν. Πρόσθεσε σε αυτά και τον πιο σταθερό ρυθμό ανανέωσης της εικόνας και τον μεγαλύτερο σκληρό δίσκο. Αλλά αυτός που έχει ένα κανονικό PS4 δεν έχει κανένα πραγματικό μειονέκτημα. Όλα τα παιχνίδια μας θα συνεχίσουν να τρέχουν στο κλασσικό PS4 και πιθανώς ελαφρώς καλύτερα στο PS4 Pro.

Golem.de: Αυτό σημαίνει ότι είναι πιο πιθανό να βασιστείτε σε ένα πραγματικό PlayStation 5 – όποτε και αν γίνει αυτό;

Shawn Layden: Ναι. Πιθανώς, όμως, να περάσει καιρός.

Τον Απρίλιο, το PlayStation 5 και η πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας του είχαν έρθει ξανά στο προσκήνιο ως θέμα συζήτησης, έπειτα από τις προβλέψεις ενός αναλυτή πως η επόμενη κονσόλα της Sony μπορεί να καταφθάσει μέσα στο 2018.