Sony: H Ευρώπη είναι “φρούριο του PlayStation”

Το PS4 νικά με αναλογία 3 προς 1 στην γηραιά ήπειρο
06 Ιουνίου 2017 07:21
Sony: H Ευρώπη είναι “φρούριο του PlayStation”

Πρόσφατα ο CEO της Sony Interactive Entertainment America, Shawn Layden, καθώς και ο επικεφαλής παγκόσμιων πωλήσεων, Jim Ryan, σε συνέντευξη του στο Time.com αναφέρθηκαν στο PS VR, στο PS4 Pro, στο PS Vita, τον ανταγωνισμό και σε πολλές ακόμα πτυχές της βιομηχανίας. Ένα από τα θέματα που θίχτηκαν ήταν ο φόβος που κυριαρχούσε στις αρχές αυτή της γενιάς πως οι κονσόλες δε θα τα καταφέρουν στην σύγχρονη αγορά που κυριαρχούν τα smartphones. Τα δύο υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρίας επισήμαναν πως το PS4 έχει αποδείξει πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και με την πάσα που τους δόθηκε αναφέρθηκαν και στο μεγάλο χάσμα πωλήσεων που υπάρχει μεταξύ του PS4 και του Xbox One.

Ο Layden δήλωσε:

Όλες οι φήμες για την εξαφάνιση των κονσολών είναι πολύ πρόωρες. Στην πραγματικότητα, αν παρακολουθείτε τις αναφορές του NPD για τις πωλήσεις των PS4 και Xbox One, βάζετε μαζί τα νούμερα και διαπιστώνετε πως το console gaming δεν ήταν ποτέ τόσο μεγάλο και ζωντανό, όσο είναι αυτή τη στιγμή. Και το NPD αφορά μόνο τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Και ο Ryan συμπλήρωσε:

Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι στη Βόρεια Αμερική νικάμε 2 προς 1 εναντίον του Xbox. Αλλά στην Ευρώπη, εκεί είναι πραγματικά το φρούριο του PlayStation καθώς νικάμε τουλάχιστον κατά 3 προς 1 στις πωλήσεις συστημάτων.