Το NieR: Automata ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες της Square Enix

Ο CEO της εταιρίας μιλά για μελλοντικά πλάνα
28 Μαΐου 2017 14:59
Το NieR: Automata ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες της Square Enix

Η Square Enix δημοσίευσε τα γραπτά αντίγραφα των όσων ειπώθηκαν στην πρόσφατη τριμηνιαία διάσκεψη των επενδυτών της και από αυτά προκύπτουν μερικές ενδιαφέροντες πληροφορίες. Αρχικά μαθαίνουμε πως το NieR: Automata συνείσφερε και αυτό στα κέρδη της εταιρίας, με το Final Fantasy XV να είναι το παιχνίδι που βοήθησε περισσότερο. Συγκεκριμένα, ο CEO της Square, Yosuke Matsuda, ανέφερε πως το NieR: Automata ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες του publisher, πουλώντας πολλά περισσότερα αντίτυπα από ότι σχεδίαζε.

Συνεχίζοντας, πριν μερικές εβδομάδες σας είχαμε μεταφέρει πως τα Final Fantasy VII Remake και Kingdom Hearts 3 πιθανότατα θα χάσουν το 2017, βασιζόμενοι σε ένα έγγραφο με προορισμό τους διάφορους επενδυτές. Ο Matsuda μίλησε για αυτό και επισήμανε πως τα παιχνίδια της κατηγορίας ‘FY2018/3 and beyond’ θα κυκλοφορήσουν πάνω κάτω στα επόμενα τρία χρόνια. Δεν έγινε κάποια συγκεκριμένη αναφορά στα προαναφερθέντα δύο παιχνίδια, αλλά το πιο πιθανό είναι πως το IP της Marvel είναι αυτό που θα καταφθάσει στα επόμενα τρία χρόνια και ίσως τα δύο άλλα projects να έρθουν και νωρίτερα, πριν το 2020 δηλαδή.

Η Square τόνισε, επίσης, πως σκοπεύει να βελτιώσει τις ψηφιακές πωλήσεις της, ενημερώνοντας και ενσωματώνοντας τις δικές της υπηρεσίες πώλησης, ενώ θα εστιάσει στην εκμετάλλευση των πολλαπλών πλατφορμών και θα δώσει μεγάλη έμφαση στην αγορά της Αμερικής και της Ευρώπης. Τέλος, η Square εξέφρασε τις προθέσεις της να σχεδιάσει παιχνίδια που θα φέρνουν συνεχόμενα έσοδα για αρκετό καιρό, στα πλαίσια του “Games as a Service” μοντέλου.