Γνωρίστε το Ash of Gods: Redemption

Ή αλλιώς το πρώτο μέρος μιας επικείμενης φανταστικής τριλογίας
26 Μαΐου 2017 05:20
Γνωρίστε το Ash of Gods: Redemption

Ένας ακόμη τίτλος διαμάντι φαίνεται να γεννιέται ύστερα από μια επιτυχημένη -κατά πολύ- Kickstarter καμπάνια. Λόγος για το Ash of Gods: Redemption του νεοσύστατου ρωσικού στούντιο AurumDust που εδρεύει στην Μόσχα και πριν λίγες μέρες εισήλθε στο Steam μέσο του GreenLight. Πρόκειται για ένα στρατηγικό, Turn-Based RPG, με στοιχεία παιχνιδιών καρτών και Roguelike μηχανισμών που επηρεάζουν τόσο την δομή του gameplay, όσο και της ιστορίας του. Μια ιστορία που έχει αναλάβει να γράψει ο Sergey Malitsky, Ρώσος συγγραφέας novels και φαντασίας.

Εσύ αποφασίζεις ποιος ζει και ποιος πεθαίνει, οι αποφάσεις που παίρνεις, τα μονοπάτια που επιλέγεις να ακολουθήσεις, οι μάχες που αποφασίζεις να πολεμήσεις και η έκβαση αυτών, επηρεάζουν αναπόφευκτα και ουσιαστικά τόσο την ιστορία όσο και τον κόσμο γύρο σου” υπόσχεται η εταιρία.
 
 
Το παιχνίδι θα αποτελεί το πρώτο κομμάτι μιας επικείμενη τριλογίας και θα έχει διάρκεια περίπου 13 ωρών, κατά την διάρκεια των οποίων ακόμη και ο θάνατος τον πρωταγωνιστών δεν συνεπάγεται με game over. Ο παίκτης καλείται να αναλάβει τα ινία μιας ομάδας ηρώων, την στιγμή που ένας μη προσδοκώμενος κίνδυνος απειλεί να καταστρέψει τον κόσμο τους. Ποιοι είναι η θηρευτές, ποια η σχέση τους με τους αγγελιοφόρους, γιατί χάθηκαν τόσο καιρό και γιατί τα «Μένχιρς» εμφανίστηκαν στον κόσμο τους, είναι ερωτήσεις που καλείστε να ανακαλύψετε μέσο της ιστορίας του.

 
Το παιχνίδι πασχίζει να ακολουθήσει επτά βασικές αρχές:
  1. Καταστάσεις που ο χρήστης δεν μπορεί να προβλέψει, με κινήσεις που μέχρι και το τέλος του παιχνιδιού μπορούν να αποβούν μοιραίες.
  2. Άμεση απόκριση σε ένα σύστημα, που αν και turn based, τοποθετεί τον παίχτη ενάντια τον χρόνο.
  3. Ικανοποιητικό gameplay με κάρτες που μπορούν να αλλάξουν μονομιάς την έκβαση της μάχης, ακόμη και ένα βήμα πριν από το τέλος αυτής.
  4. Μηχανισμούς που σε βάθος χρόνου αφαιρούν τα τυχόν στοιχεία επαναληψιμότητας σε μάχες που φαινομενικά μπορεί να μοιάζουν ίδιες.
  5. Την αφαίρεση οποιουδήποτε παράγοντα τύχης, όπως το τα ζάρια για τον υπολογισμό/καθορισμό μιας κίνησης.
  6. Τη σημασία της τακτικής έναντι της ωμής δύναμης, όπου μια μικρή ομάδα μπορεί με τις σωστές κινήσεις να νικήσει μια μεγαλύτερη.
  7. Τη δυνατότητα cross platform co-op, τόσο για το PvE όσο και για το PvP.
 
Όπως μπορείτε να δείτε, η οπτική του προσέγγιση θυμίζει γραφική νουβέλα της πάλαι ποτέ Disney ή του Ralph Bakshi, με την animation προσέγγιση του στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» του 1978. Κάτι αντίστοιχο που είδαμε στο Banner Saga της Stoic Studio, όπου και αντλεί το μεγαλύτερο μέρος της έμπνευσης του. Δεν διστάζει όμως να το παραδεχτεί, ούτε προσπαθεί να το κρύψει με κάποιο τρόπο. Στον αντίποδα, τον ακουστικό του τομέα πλαισιώνουν Πολωνοί συνθέτες όπως οι Adam Skopura, Michal Cielecki, Liz Katrin, Bart Palyga και άλλοι.

Ακόμη δεν υπάρχει κάποια οριστική ημερομηνία κυκλοφορίας, αν και η εταιρία διαβεβαιώνει, πως θα διατεθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς πρώτα για PC (Windows, Mac, Linux) και έπειτα για κονσόλες (Xbox One και PlayStation 4) και κινητά (Android και iOS), ενώ δεν είναι απίθανο να το δούμε να κυκλοφορεί και στο Switch της Nintendo.