Αβέβαιο το μέλλον του Hitman και πωλητήριο στην IO Interactive

Σταματά την συνεργασία της με την Square Enix
11 Μαΐου 2017 13:51
Αβέβαιο το μέλλον του Hitman και πωλητήριο στην IO Interactive

Η Square Enix ανακοίνωσε πως σκοπεύει να παραχωρήσει την ιδιοκτησία της IO Interactive. Πρόκειται την ομάδα που είναι υπεύθυνη για την σειρά Hitman και η οποία εδρεύει στην Δανία.

Μιλώντας στους επενδυτές, ο ιαπωνικός publisher τόνισε πως οι “αξιοσημείωτες” απώλειες των 42 εκατομμυρίων δολαρίων για το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου του 2017 την ανάγκασε να εστιάσει στα βασικά της franchises και στούντιο της.

Για να μεγιστοποιήσουμε την ικανοποίηση των παικτών, καθώς και το δυναμικό της αγοράς συνεχίζοντας, εστιάζουμε τους πόρους και τις ενέργειες μας στα βασικά μας franchises και στούντιο. Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία δυστυχώς αποφάσισε να αποσυρθεί από την επιχείρηση της δανικής και εξολοκλήρου θυγατρικής εταιρίας, IO Interactive, από τις 31 Μαρτίου 2017.

Η Square τόνισε πως αυτή η απόφαση θα τις κοστίσει 4,898 εκατομμύρια yen, εξαιτίας και των projects που αναπτύσσει η ομάδα και έτσι το μέλλον της σειράς Hitman και η δεύτερη σεζόν που είχε ήδη ανακοινωθεί είναι αβέβαια.

Πλέον η Square αναζητά νέο αγοραστή για την IO Interactive, μιας και αυτό είναι το καλύτερο για την ίδια την ομάδα, την βιομηχανία και τους κεφαλαιούχους του publisher, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, δεν εγγυάται πως οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν επιτυχώς, πράγμα που μπορεί να σημαίνει ακόμα και το ολοκληρωτικό κλείσιμο του στούντιο.

Η IΟ Interactive εξέφρασε, μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, πως αν και διανύει μια δύσκολη περίοδο, συνεχίζει να εστιάζει στην ανάπτυξη παιχνιδιών.