Το PS4 συνεχίζει ασταμάτητο και φτάνει τα 60 εκατομμύρια

Ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα η Sony
28 Απριλίου 2017 08:42
Το PS4 συνεχίζει ασταμάτητο και φτάνει τα 60 εκατομμύρια

Ένα ακόμη πολύ σημαντικό ορόσημο κατάφερε να πετύχει το PlayStation 4, το οποίο όπως ανακοίνωσε η Sony έχει φτάσει τα 60 εκατομμύρια σε πωλήσεις μέχρι και τις 31 Μαρτίου του 2016. Πρόκειται για τις κονσόλες που έχουν φτάσει στα ράφια των καταστημάτων, αλλά και ο αριθμός των κονσολών που έχουν πουληθεί στους καταναλωτές σύντομα θα φτάσει αυτό το σημείο.

Συγκεκριμένα, η Sony αποκάλυψε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το οικονομικό έτος 2016 που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου, καθώς και τα αποτελέσματά της για το τελευταίο τρίμηνο. Τα λειτουργικά της έσοδα μειώθηκαν κατά 5.5 δισεκατομμύρια yen σε σχέση με πέρυσι, κυρίως λόγω του Pictures τμήματος των ταινιών. Αντιθέτως, όσον αφορά το Game & Network Services τμήμα τα έσοδα ήταν αυξημένα. Στο οικονομικό έτος 2016, η Sony εξόπλισε τα καταστήματα με 20 εκατομμύρια PS4, πράγμα που ανέβασε τις συνολικές πωλήσεις στα 60 εκατομμύρια. Το γεγονός πως τα έξοδα κατασκευής του PS4 μειώθηκαν, βοήθησε σημαντικά να ανέβουν τα κέρδη από το PlayStation, ενώ και οι πωλήσεις λογισμικού για το PS4 αυξήθηκαν σημαντικά σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι. Πρόκειται για την πιο επιτυχημένη περίοδο του PS4, με την κονσόλα να συνεχίζει να βρίσκεται μπροστά σε σχέση με τις αντίστοιχες πωλήσεις του PS2.

Η Sony προβλέπει πως μέχρι τον Μάρτιο του 2018 θα έχει πουλήσει 78 εκατομμύρια PS4 κονσόλες και εκτιμά πως τα έσοδα της από το PlayStation θα συνεχίσουν να αυξάνονται.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στις εικόνες που ακολουθούν, ενώ μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας πατώντας εδώ.