Ανακοινώθηκε το New Nintendo 2DS XL

Η νέα οικονομική πρόταση των Ιαπώνων για φορητό gaming
28 Απριλίου 2017 09:50
Ανακοινώθηκε το New Nintendo 2DS XL

Η Nintendo μπορεί πρόσφατα να έκανε διαθέσιμο το Nintendo Switch, αλλά φαίνεται πως δεν έχει εγκαταλείψει το μέτωπο του 3DS. Συγκεκριμένα, ο ιαπωνικός κολοσσός ανακοίνωσε μια νέα κονσόλα που ανήκει στην 3DS οικογένεια φορητών συστημάτων. Ο λόγος γίνεται για το New Nintendo 2DS XL.

Πρόκειται για ένα σύστημα που συνδυάζει τον κλασσικό αναδιπλούμενο σχεδιασμό του κανονικού 3DS με στοιχεία του 2DS. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως όπως και στο 2DS, η 3D λειτουργία θα απουσιάζει, ωστόσο η κονσόλα θα μπορεί να παίξει κανονικά όλα τα παιχνίδια του 3DS και μάλιστα θα είναι εξοπλισμένη με το C-stick, τα ZL ZR κουμπιά και με NFC για υποστήριξη των amiibos. Οι οθόνες του θα έχουν το ίδιο μέγεθος με αυτές του New 3DS XL και το βάρος του θα ανέρχεται στα 260g, σε αντίθεση με τα 329g του αντίστοιχου 3DS. Στη συσκευασία του θα συμπεριλαμβάνεται μια κάρτα SD μεγέθους 4GB και ο φορτιστής. Παρακάτω ακολουθούν αναλυτικά οι τεχνικές του προδιαγραφές.

Το New Nintendo 2DS XL θα κυκλοφορήσει στις 13 Ιουλίου στην Ιαπωνία. Στην ευρωπαϊκή αγορά θα καταφθάσει κάποια στιγμή μέσα στον Ιούλιο, αλλά για την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας. Η τιμή του φορητού συστήματος θα ανέρχεται $149.99 στην Ιαπωνία, ωστόσο και η τιμή του παραμένει άγνωστη για την Ευρώπη.