Zelda BoTW: Πλησιάζει τα 4 εκατομμύρια σε πωλήσεις

Σάρωσαν τα Pokémon Sun & Moon
27 Απριλίου 2017 12:01
Zelda BoTW: Πλησιάζει τα 4 εκατομμύρια σε πωλήσεις

Η Nintendo ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου του 2017 και έτσι μάθαμε ποια ήταν η εμπορική πορεία διαφόρων παιχνιδιών της.

Ξεκινώντας, το The Legend of Zelda: Breath of the Wild έχει πουλήσει συνολικά 3.84 εκατομμύρια αντίτυπα (πρόκειται για τα αντίτυπα που έχουν λάβει τα καταστήματα παγκοσμίως). Η έκδοση του Wii U πούλησε 1.08 εκατομμύρια, ενώ η έκδοση του Nintendo Switch πούλησε 2.76 εκατομμύρια. Οι πωλήσεις της υβριδική κονσόλας της Nintendo ανήλθαν στα 2.74 εκατομμύρια. Αυτό σημαίνει πως όλοι οι κάτοχοι του Switch παγκοσμίως αγόρασαν το νέο Zelda και μάλιστα πολλοί προμηθεύτηκαν περισσότερα από ένα αντίτυπα. Δηλαδή, το attach ratio ξεπερνά το 100%,  ένα στατιστικό χωρίς προηγούμενο στην βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών. Οι πωλήσεις του 1-2 Switch δεν έγιναν γνωστές, ωστόσο μαθαίνουμε πως συνδυαστικά όλα τα παιχνίδια  του Switch μαζί έφτασαν τα 5.46 εκατομμύρια τεμάχια παγκοσμίως.

Περνώντας στο 3DS, τα Pokémon Sun & Moon σάρωσαν ξεπερνώντας τα δεκαπέντε εκατομμύρια σε πωλήσεις. Παράλληλα, το Super Mario Maker for Nintendo 3DS πούλησε 2.34 εκατομμύρια και το Kirby: Planet Robobot έφτασε τα 1.36 εκατομμύρια.

Σημαντική συνεισφορά στα έσοδα της Nintendo είχαν και τα Super Mario Run, Pokemon GO και Fire Emblem Heroes για τα smartphones. Αναλυτικές πληροφορίες για τα οικονομικά της αποτελέσματα της Nintendo μπορείτε να βρείτε εδώ.