Read later
 • Written by 
 • Γραφικά και shooters ενδιαφέρουν κυρίως τους gamers

  Γραφικά και shooters ενδιαφέρουν κυρίως τους gamers

  Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνας

  Η Entertainment Software Association δημοσίευσε τα στατιστικά της στοιχεία για τις τάσεις και τις πωλήσεις βιντεοπαιχνιδιών μέσα στο 2016, φέρνοντας στο φως μερικά άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία. Πρόκειται για μια από τις πιο αναλυτικές και στοχευμένες έρευνες τέτοιου είδους και η οποία είχε ως δείγμα περίπου 4,000 νοικοκυριά της Αμερικής, μιλώντας με τους επικεφαλής της κάθε οικογένειας και τους πιο τακτικούς gamers της.

  Η έρευνα αναλύει και παρέχει ενδιαφέροντες πληροφορίες για διάφορες πτυχές της βιομηχανίας και έτσι αποκαλύπτει ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες παιχνιδιών και ποιοι είναι πιο σημαντικοί παράγοντες για αγοράσει κάποιος ένα παιχνίδι το 2016.

   

  Όπως μπορείτε να δείτε από το παραπάνω γράφημα, τα shooters είναι η κατηγορία που κυριαρχεί και μάλιστα με διαφορά. Όσον αφορά τις συνολικές πωλήσεις παιχνιδιών για το προηγούμενο έτος, η εν λόγω κατηγορία συγκεντρώνει ποσοστό 27.5%, η action κατηγορία έρχεται δεύτερη με ποσοστό 22.5%, τα RPGs έρχονται τρίτα με ποσοστό 12.9%, ενώ τα αθλητικά παιχνίδια καταλαμβάνουν την τέταρτη θέση με ποσοστό 11.7%. Ακολουθούν τα adventure με 7.8%, τα fighting με 5.8%, τα strategy με 4.3% και τα racing με 3.3%.

   

  Συνεχίζοντας, τα γραφικά φαίνεται πως είναι ο σημαντικότερος παράγοντας που λαμβάνει υπόψιν ένας gamer πριν την αγορά κάποιου παιχνιδιού. Συγκεκριμένα, το 67% ανέφερε πως η ποιότητα των γραφικών είναι σημαντικός παράγοντας που θα επηρεάσει την αγορά τους. Φυσικά, η τιμή παίζει και αυτή πολύ σημαντικό ρόλο, με το 65% να αναφέρει πως είναι βασικός παράγοντας πριν μια αγορά. Η ενδιαφέροντα ιστορία και πλοκή ενδιαφέρει το 59% των gamers, ενώ οι μισοί κοιτούν αν το παιχνίδι έχει online multiplayer στοιχεία ή όχι. Παράλληλα, ποσοστό 49% δήλωσε πως ενδεχομένως θα αγοράσει κάποιο παιχνίδι αν είναι συνέχεια κάποιας αγαπημένης του σειράς.

  Εσείς με βάση ποια κριτήρια αποφασίζεται ποια παιχνίδια θα αγοράσετε. Περιμένουμε τα σχόλια σας.

  Login to post comments
  Comments (16)
  Refresh Comments
  Choose Order:
  • Comment Link
   only_human1987
   only_human1987 23/04/2017 15:22:33

   Για παράδειγμα το horror game Soma νομιζω θα το εχουνε παίξει πολύ πολυ λιγοι και όμως θεωρώ πως εχει το πιο φιλοσοφιμενο τελος   Αυτό το έχουν οι Ευρωπαίοι developers και γι αυτό τους στηρίζω όλα αυτά τα χρόνια.Όπως το SOMA και γενικά ολα τα παιχνίδια της Frictional που είναι πιο φιλοσοφημένα απο πολλά adventures.Όπως τα παιχνίδια ArmA της Bohemia που είναι πιο ρεαλιστικά και σαν campaign και σαν παιχνίδια γενικότερα απο τα COD & BF και τους κλώνους τους.Όπως τα S.T.A.L.K.E.R games που είναι πιο ωμά και ψαγμένα απο τα Fallout που ξέρει ο περισσότερος κόσμος,και πολλοί άλλοι indies που βγάζουν μικρά διαμαντάκια στο steam.Άλλα αυτά είναι προσωπικά μου γούστα.
   Και εδω έρχεται στη κουβέντα το γούστο του καθενός που διαφέρει απο gamer σε gamer και θα έπρεπε να καθορίζει τη πορεία που παίρνει το gaming.Δυστυχώς όμως δεν συμβαίνει αυτό.Η βιομηχανία ακολουθεί τον δρόμο του χρήματος και τα παιχνίδια γίνονται ολο ένα και πιο mainstream,πιο εύκολα και προσιτά για τον μέσο χρήστη που είναι 13 χρόνών,άσχετα με το τι λέει η έρευνα.
   Το 75% των μέσων χρηστών απλά παίζουν ένα παιχνίδι γιατί παίζει κι κολλητός τους,η γιατί είναι στη μόδα,η λόγω του hype κλπ.Η βιομηχανία του gaming καθοδηγείται απο αυτούς που δεν είναι καν gamers.
   .Ωρα να ξυπνήσουν κάποιοι στις μεγάλες εταιρίες και να καταλάβουν οτι το χρήμα δεν είναι το παν.Να γίνουν πιο δημιουργικοί και να μη φοβούνται να παίρνουν ρίσκα.Αυτά τα ολίγα απο μένα.
  • Comment Link
   seit
   seit 21/04/2017 20:10:01
   Για παράδειγμα το horror game Soma νομιζω θα το εχουνε παίξει πολύ πολυ λιγοι και όμως θεωρώ πως εχει το πιο φιλοσοφιμενο τελος
  • Comment Link
   seit
   seit 21/04/2017 19:39:48
   Η αλήθεια είναι ότι σ στην Ελλάδα δεν ψαχνωμαστε δεν πειραματιζόμαστε , λιγοι είναι αυτοι
  • Comment Link
   Φίλιππος Σρν
   Φίλιππος Σρν 21/04/2017 12:53:51
   Μου προκαλεί λύπη να βλέπω gamers να ασχολούνται μόνο με τέτοιου είδους παιχνίδια, ενώ υπάρχουν αριστουργήματα στα οποία έχει πέσει τρελή δουλειά και περνούν απαρατήρητα. Από το Ori και το Firewatch, μέχρι το Skyrim και το Witcher ή τα Souls, αυτά τα games έχουν το κάτι διαφορετικό... Ίσος να απευθύνονται σε συγκεκριμένο κοινό, το οποίο να έχει χρόνο να επενδύσει πάνω στο παιχνίδι και να ανακαλύψει τις ομορφιές που κρύβει... Και εγώ προσωπικά εκτιμώ πολύ περισσότερο τέτοια games πάρα πχ ένα FIFA ή ένα Battlefield.
   Να ξεκαθαρίσω όμως πως σε καμία περίπτωση δεν κατακρίνω αυτά τα παιχνίδια ή τους παίκτες τους. Και εγώ εξάλλου τα παίζω καμία φορά. Απλά θεωρώ πως όλοι όσοι παιζουν μόνο τέτοια games πρέπει να δώσουν τουλάχιστον μία ευκαιρία και στα υπόλοιπα, λίγο πιο "βαθιά" παιχνίδια και είμαι σίγουρος πως θα εκπλαγούν.
  • Comment Link
   JohnTehGreek
   JohnTehGreek 21/04/2017 04:51:39

   Για αυτό πάει κατά διαόλου το gaming, δώσε στο λαό γραφικά και να σκοτώνει ο ένας τον άλλο και τα άλλα βράστα, το low quality gaming ζει και βασιλεύει τουλάχιστον στην Αμερικά αλλά δεν εκπλήσομαστε κιόλας, στις states δεν το είχαν ποτέ με το quality γενικότερα.


   Ενώ οι Έλληνες έχουμε την ποιότητα να τρέχει στο αίμα μας.

   Γιαυτό και στο Τοπ 10 των πωλήσεων καθε μήνα στην Ελλάδα όλα είναι ποδοσφαιράκια,μπασκετακια και Minecraft.
  • Comment Link
   Lospsi
   Lospsi 21/04/2017 03:16:42
   The Witcher III: Wild Hunt. Αυτό έχω να πω, και τίποτα περισσότερο...
  • Comment Link
   Tatas
   Tatas 20/04/2017 22:32:43

   Για αυτό πάει κατά διαόλου το gaming, δώσε στο λαό γραφικά και να σκοτώνει ο ένας τον άλλο και τα άλλα βράστα, το low quality gaming ζει και βασιλεύει τουλάχιστον στην Αμερικά αλλά δεν εκπλήσομαστε κιόλας, στις states δεν το είχαν ποτέ με το quality γενικότερα.   Διαφωνώ, σήμερα βγαίνουν περισσότερα παιχνίδια από ποτε, το ότι μερικοί δεν έχουν την δυνατότητα να εντοπίσουν τι αξίζει και τι όχι, αυτό είναι το πρόβλημα.
  • Comment Link
   music_lover
   music_lover 20/04/2017 21:40:41
   Για αυτό πάει κατά διαόλου το gaming, δώσε στο λαό γραφικά και να σκοτώνει ο ένας τον άλλο και τα άλλα βράστα, το low quality gaming ζει και βασιλεύει τουλάχιστον στην Αμερικά αλλά δεν εκπλήσομαστε κιόλας, στις states δεν το είχαν ποτέ με το quality γενικότερα.
  • Comment Link
   NinjaZ Gr
   NinjaZ Gr 20/04/2017 21:40:03
   τουλαχιστον ειναι ειλικρινης
  • Comment Link
   thanasis_mat
   thanasis_mat 20/04/2017 20:41:42
   Το κυρίαρχο για εμένα είναι να μην υπάρχουν buggs, δυσλειτουργίες και περίεργα interface-menu, τα γραφικά σίγουρα βελτιώνουν την εμπειρία παιχνιδιού αλλά εφόσον έχω ζήσει εποχές ps1 και ps2 δεν τα . Όσο για το δεύτερο που προσέχω σε ένα παιχνίδι είναι το είδος του, προτιμώ τα adventure με stealth μηχανισμούς, παρά τα shooter και τα αθλητικά. Έχω από τα τελευταία Χριστούγεννα το ps4 pro και πραγματικά έχω ξεζουμίσει το Uncharted 4, με πάνω από 180 ώρες (μπορεί και περισσότερες) μόνο σε αυτό το παιχνίδι, αυτό που με τράβηξε ήταν η ιστορία του και η τελειότητα σε όλους τους μηχανισμούς του. Το δεύτερο παιχνίδι που αφιέρωσα αρκετές ώρες είναι το Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands, θα ομολογήσω ότι δεν είναι τέλειο ούτε στο shooting αλλά ειδικά στο driving των οχημάτων, επίσης κάτι που θα ήθελα να υπήρχε είναι στις κινήσεις του χαρακτήρα, του λείπει το jumping, θεωρώ ότι σε τέτοια παιχνίδια δεν θα έπρεπε να λείπει κάτι τόσο συνηθισμένο και αναγκαίο. Επίσης, έχω αγοράσει και το Battlefield 1, το Rocket League, το Fifa 17, το GTA 5, αλλά κανένα από αυτά δεν με τραβάνε την προσοχή όσο τα δύο πρώτα. Τελευταίο από τις μεγάλες κυκλοφορίες άφησα το Resident Evil 7 το οποίο πέρα από την πρώτη ώρα που έπαιξα στο PS VR δεν το ξανά έπιασα στα χέρια μου, μέσα στο καλοκαίρι σίγουρα θα το τελειώσω για να έχω και την άποψή μου για αυτό το παιχνίδι. Μιας και ανάφερα το PS VR δεν θα μπορούσα να μην μιλήσω για το DLC του UNTIL DAWN, το υπέρ απολαυστικό Rush of Blood, δεν υπάρχει κανένας από την παρέα μου που να έχει έρθει σπίτι μου να παίξει αυτό το παιχνίδι και να μην του αρέσει, πέρα φυσικά από τα jumpscares. Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω αυτά που αναμένω με μεγάλη αγάπη, πρώτο στη λίστα μου φυσικά (πέρα από την ημερομηνία κυκλοφορίας τους) είναι το remaster του Crash Bandicoot, με αυτό το παιχνίδι έχω βγάλει όλο το δημοτικό σχολείο στο ps1, απλά το αγαπώ. Δεύτερο που λαχταρώ να παίξω είναι το Uncharted: The Lost Legacy, αυτό δεν θα μπορούσα να το παραβλέψω μετά από το λιώσιμο που έφαγε το Uncharted 4, κλείνοντας να αναφέρω ότι αυτές τις μέρες μαζεύω λεφτά για το expansion του Ghost Recon Wildlands το Narco Road.
  • Comment Link
   Fall-from-Grace
   Fall-from-Grace 20/04/2017 20:23:50
   Καλά το ότι οι περισσότεροι gamers κοιτάνε πρώτα τα γραφικά είναι γνωστό και φαίνεται. Όταν ας πούμε τα μεγαλύτερα first party studio της Sony δίνουν τόση μεγάλη βαρύτητα στα γραφικά προφανώς και κάτι θα ξέρουν.
  • Comment Link
   Striker
   Striker 20/04/2017 20:20:26
   "The average video game player is 35 years old and has been playing video games for about 13 years."

   Εμένα με σόκαρε(θετικά) πιο πολύ αυτό. Φαίνεται ότι η εξέλιξη των videogames δεν άφησε το "παλιό" κοινό, το οποίο ακολούθησε τις νέες γενιές.
  • Comment Link
   kostazZzZ
   kostazZzZ 20/04/2017 19:23:16
   Προσωπικα εμενα με ενδιαφερει να εχει απλα ικανοποιητικα γραφικα οχι κατι τρελο και δεν θα ειναι ο κυριως λογος αγορας...η τιμη πανω κατω στα 50-60 ευρω ειναι σε ολα τα παιχνιδια (παντα για AAA τιτλους).Καλο gameplay και ιστορια να εχει ειναι το σημαντικοτερο για εμενα και οσο αφορα για το multiplayer δεν με ενδιαφέρει καν αν ενα παιχνιδι εχει ή οχι multiplayer.
  • Comment Link
   Assass1nGR
   Assass1nGR 20/04/2017 19:21:38
   Εμενα μου φαινεται λογικο παντως. Αν σκεφτουμε οτι ολοι πανω - κατω ξερουμε ατομα που εχουν ps4 μονο για fifa, nba 2k και uncharted(ή κανα mgs: phantom pain) γιατι εχουν εντυπωσιακα γραφικα και ειναι ρεαλιστικα. Βεβαια "καλα" γραφικα δεν ειναι μονο τα πολυ ρεαλιστικα (ας πουμε Battlefield 1) αλλα τα καλοσχεδιασμενα. Για παραδειγμα το Breath of the Wild θεωρω οτι εχει καλα γραφικα.
  • Comment Link
   Captain_Zaraki
   Captain_Zaraki 20/04/2017 19:01:09
   Το γεγονος οτι το ποσο "γραφικαρες" εχει ενα παιχνιδι ειναι το σημαντικοτερο κριτηριο για το αν θα αγοραστει η οχι πραγματικα δεν θα σταματησει ποτε να με εκπλησσει...!Δεν λεω να μην θελουμε και τα καλα γραφικα, αλλα το πιο σημαντικο αυτο ειναι δηλαδη?Μαλλον θελουμε tech-demos και οχι παιχνιδια...
  • Comment Link
   Teolicious
   Teolicious 20/04/2017 18:52:44
   Δεν θεωρω τα γραφικα τον πρωταρχικο παραγοντα για να μαρεσει ενα παιχνιδι. Το μονο που με νοιαζει ειναι να εχει καλο gameplay, πλοκη και να τρεχει καλα. Ολα τα αλλα ειναι ασημαντα για μενα.

  Tech & Science News