Γραφικά και shooters ενδιαφέρουν κυρίως τους gamers

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνας
20 Απριλίου 2017 14:29
Γραφικά και shooters ενδιαφέρουν κυρίως τους gamers

Η Entertainment Software Association δημοσίευσε τα στατιστικά της στοιχεία για τις τάσεις και τις πωλήσεις βιντεοπαιχνιδιών μέσα στο 2016, φέρνοντας στο φως μερικά άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία. Πρόκειται για μια από τις πιο αναλυτικές και στοχευμένες έρευνες τέτοιου είδους και η οποία είχε ως δείγμα περίπου 4,000 νοικοκυριά της Αμερικής, μιλώντας με τους επικεφαλής της κάθε οικογένειας και τους πιο τακτικούς gamers της.

Η έρευνα αναλύει και παρέχει ενδιαφέροντες πληροφορίες για διάφορες πτυχές της βιομηχανίας και έτσι αποκαλύπτει ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες παιχνιδιών και ποιοι είναι πιο σημαντικοί παράγοντες για αγοράσει κάποιος ένα παιχνίδι το 2016.

 

Όπως μπορείτε να δείτε από το παραπάνω γράφημα, τα shooters είναι η κατηγορία που κυριαρχεί και μάλιστα με διαφορά. Όσον αφορά τις συνολικές πωλήσεις παιχνιδιών για το προηγούμενο έτος, η εν λόγω κατηγορία συγκεντρώνει ποσοστό 27.5%, η action κατηγορία έρχεται δεύτερη με ποσοστό 22.5%, τα RPGs έρχονται τρίτα με ποσοστό 12.9%, ενώ τα αθλητικά παιχνίδια καταλαμβάνουν την τέταρτη θέση με ποσοστό 11.7%. Ακολουθούν τα adventure με 7.8%, τα fighting με 5.8%, τα strategy με 4.3% και τα racing με 3.3%.

 

Συνεχίζοντας, τα γραφικά φαίνεται πως είναι ο σημαντικότερος παράγοντας που λαμβάνει υπόψιν ένας gamer πριν την αγορά κάποιου παιχνιδιού. Συγκεκριμένα, το 67% ανέφερε πως η ποιότητα των γραφικών είναι σημαντικός παράγοντας που θα επηρεάσει την αγορά τους. Φυσικά, η τιμή παίζει και αυτή πολύ σημαντικό ρόλο, με το 65% να αναφέρει πως είναι βασικός παράγοντας πριν μια αγορά. Η ενδιαφέροντα ιστορία και πλοκή ενδιαφέρει το 59% των gamers, ενώ οι μισοί κοιτούν αν το παιχνίδι έχει online multiplayer στοιχεία ή όχι. Παράλληλα, ποσοστό 49% δήλωσε πως ενδεχομένως θα αγοράσει κάποιο παιχνίδι αν είναι συνέχεια κάποιας αγαπημένης του σειράς.

Εσείς με βάση ποια κριτήρια αποφασίζεται ποια παιχνίδια θα αγοράσετε. Περιμένουμε τα σχόλια σας.

Tags: