Διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Γαλλίας και Βολιβίας για το Ghost Recon Wildlands 

Για την απεικόνιση της χώρας στο παιχνίδι

Διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Γαλλίας και Βολιβίας για το Ghost Recon Wildlands

Το Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands μπορεί να είναι για την μεγαλύτερη μερίδα του απλά ένα βιντεοπαιχνίδι, ωστόσο πλέον έχει αποτελέσει την αφορμή για ένα διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ των κυβερνήσεων της Γαλλίας και της Βολιβίας.

Η Γαλλία είναι πατρίδα της Ubisoft, η οποία είναι η εταιρία που βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη του παιχνιδιού. Η δράση και τα γεγονότα του παιχνιδιού μεταφέρουν τους παίκτες σε μια φανταστική έκδοση της Βολιβίας, όπου η χώρα ελέγχεται από τα μεξικανικά καρτέλ ναρκωτικών και είναι βυθισμένη στην εγκληματικότητα και την αναρχία. Η απεικόνιση της χώρας στο παιχνίδι έχει εκνευρίσει την κυβέρνηση της Βολιβίας που κατέθεσε επίσημα τα παράπονά της στην Γαλλική πρεσβεία και της ζήτησε να παρέμβει.

Όπως μεταφέρει το Reuters, o Υπουργός Εσωτερικών της Βολιβίας, Carlos Romero, δήλωσε:

Έχουμε το δικαίωμα να κινηθούμε με νομική δράση, αλλά σε πρώτη φάση προτιμούμε να ακολουθήσουμε την οδό των διπλωματικών διαπραγματεύσεων.

Η Ubisoft με την σειρά της προέβη και αυτή σε δηλώσεις:

Η υπόθεση του παιχνιδιού βασίζεται σε μια διαφορετική πραγματικότητα από αυτή που υπάρχει σήμερα στη Βολιβία. Ωστόσο, ελπίζουμε ότι ο κόσμος του παιχνιδιού προσεγγίζει και αντιπροσωπεύει την όμορφη τοπογραφία της χώρας.

Για την ώρα, δεν υπάρχει κάποια επίσημη απάντηση από την πλευρά της Γαλλικής κυβέρνησης.

9 σχολιο(α)