Τα παιχνίδια της Marvel θα είναι σε ξεχωριστό σύμπαν από το MCU

Φρέσκιες και ξεχωριστές ιδέες και ιστορίες θέλει η Marvel Games
26 Φεβρουαρίου 2017 06:58
Τα παιχνίδια της Marvel θα είναι σε ξεχωριστό σύμπαν από το MCU

Η Marvel έχει βάλει στόχο να κατακτήσει και το gaming, μετά τον κινηματογράφο. Είναι γνωστό πως η Marvel Games έχει αυτή την στιγμή υπό ανάπτυξη τρεις τίτλους στο σύμπαν της και είναι τα Spider-Man του PS4, Guardians of the Galaxy: The Telltale Series και το The Avengers της Square Enix. Κανένα από αυτά όμως δεν θα μοιράζεται στοιχεία από τα κινηματογραφικά αδέρφια του και ο creative director της Marvel Games, Bill Rosemann, εξήγησε τους λόγους πίσω από την απόφαση τα παιχνίδια να διαδραματίζονται εκτός του MCU και να μην είναι "canon", αλλά νέες και φρέσκιες ιδέες.

Χαρακτηριστικά τα όσα είπε στο IGN:

Θέλουμε να δώσουμε στους συνεργάτες μας την ελευθερία να κοιτάξουν όλη την ιστορία της Marvel και να διαλέξουν αυτό που τους κινεί το ενδιαφέρον. Μοιάζει σα να τους λέμε 'Εσύ είσαι ο σεφ και θες να φτιάξεις αυτό το γεύμα. Ορίστε όλα τα υλικά. Τώρα θα διαλέξεις τα υλικά που σου αρέσουν και φτιάξε ένα νέο φαγητό.' Θέλουμε όλα τα παιχνίδια μας να λένε μια αυθεντική και ολοκαίνουργια ιστορία. Θέλουμε οι συνεργάτες μας να έχουν πάθος και να βάζουν τη δική τους γεύση στα παιχνίδια. Θέλουμε να είναι δικό τους όραμα. 

Άλλο ένα σημαντικό πρόβλημα, που ταλανίζει επί χρόνια τα παιχνίδια του superhero genre είναι το ότι πρέπει να προλαβαίνουν την κυκλοφορία της ταινίας. Σε αυτό αναφέρθηκε επίσης ο Rosemann, λέγοντας: 

Δεν θέλουμε να βιαστούμε σε τίποτα και δεν θέλουμε να κάνουμε πράγματα πριν αυτά τελειώσουν. Επίσης, δεν προσπαθούμε καν να ρισκάρουμε και να ισορροπήσουμε στο σχοινί που θέλει ένα παιχνίδι να υιοθετεί την ταινία και να βγει στο ίδιο παράθυρο κυκλοφορίας με την ταινία. 

Σας αρέσει το πλάνο της Marvel Games για τους τίτλους της;