Τρία νέα ρεκόρ Γκίνες για το Final Fantasy

Νέες διακρίσεις για την ιστορική σειρά
20 Φεβρουαρίου 2017 09:38
Τρία νέα ρεκόρ Γκίνες για το Final Fantasy

Στα πλαίσια του Final Fantasy XIV Fan Festival που που πραγματοποιήθηκε στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας, έλαβε χώρα μια ειδική τελετή παρουσίασης τριών νέων ρεκόρ Γκίνες για την ιστορική σειρά της Square Enix.

Ο Naoki Yoshida, παραγωγός και director του Final Fantasy XIV, δέχτηκε το βραβείο για τα ‘Μεγαλύτερα credits σε MMO.’ Με το κοινό να γελά, ο Yoshida εξήγησε πως για αυτό ευθύνονται οι ‘meteor survivors’ που βοήθησαν την ομάδα ανάπτυξης με το legacy campaign. Για την ιστορία τα credits του Final Fantasy XIV διαρκούν περίπου 98 λεπτά.

Στη συνέχεια, ο μουσικόσυνθέτης, Masayoshi Soken, δέχθηκε το ρεκόρ γκίνες για ‘Τα περισσότερα πρωτότυπα κομμάτια μουσικής σε ένα βιντεοπαιχνίδι’, μιας και ο τίτλος διαθέτει συνολικά 384 κομμάτια.

Το τελευταίο βραβείο το παρέλαβε ο ίδιος ο CEO της Square Enix, Yosuke Matsuda, εκ μέρους ολόκληρου του Final Fantasy franchise. Το ρεκόρ γκίνες έχει τίτλο ‘Πιο παραγωγική Role-playing σειρά’ και αφορά τον συνολικό αριθμό παιχνιδιών του franchise. Συγκεκριμένα, από το 1987 μέχρι και σήμερα, η σειρά Final Fantasy πλαισιώνεται από 87 τίτλους.