Γιατί η Valve δεν φτιάχνει πλέον παιχνίδια για κονσόλες;

Ο Gabe Newell απαντά
12 Φεβρουαρίου 2017 14:53
Γιατί η Valve δεν φτιάχνει πλέον παιχνίδια για κονσόλες;

Το Eurogamer βρέθηκε στα γραφεία της Valve και είχε τη δυνατότητα να μιλήσει με τον Gabe Newell. Η εταιρία όπως φαίνεται δεν σκοπεύει να κυκλοφορήσει κάποιο παιχνίδι για τις οικιακές κονσόλες τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον.

Συγκεκριμένα, ο Newell δήλωσε:

Εκνευριστήκαμε πάρα πολύ, δουλεύοντας σε περιφραγμένους κήπους.

Προσπαθείς να μιλήσεις με κάποιον που ασχολείται με τον σχεδιασμό προϊόντων στις κονσόλες σχετικά με τα free-to-play παιχνίδια και σου λένε "Δε νομίζουμε πως το free-to-play μοντέλο είναι καλή ιδέα." Έτσι, αντιλαμβάνεσαι πως πλέον το πλοίο έχει φύγει.

Υπάρχουν περιπτώσεις που ενημερώσαμε τα προϊόντα μας 5 ή 6 φορές σε μια μέρα. Όταν δημιουργήσαμε την αρχική έκδοση της εφαρμογής του Steam για το iOS, την κυκλοφορήσαμε, πήραμε αρκετό feedback και σχεδόν την επόμενη μέρα ήμασταν έτοιμοι να την ενημερώσουμε. Δεν μπορέσαμε να κάνουμε διαθέσιμη την ενημέρωση επί έξι  ολόκληρους μήνες! Και δεν μπορούσε να βρούμε και τον λόγο που δεν την έκαναν διαθέσιμη. Δεν μας έλεγαν. Αυτή είναι η ζωή που ζεις σε αυτά τα περιβάλλοντα. Και τελικά κυκλοφόρησαν την ενημέρωση! Και πάλι δεν μας είπαν γιατί τελικά την έκαναν διαθέσιμη...

Έτσι για εμάς, ενώ ξοδεύουμε όλο μας το χρόνο προσπαθώντας να είμαστε επικεντρωμένοι στον κύκλο των καταναλωτών μας, ξαφνικά είμαστε αβέβαιοι για το αν μπορούμε να κάνουμε ενημερώσεις…σαν να μη ξέρουμε πως δουλεύουμε.

Είμαστε πολύ ανόητοι για να καταλάβουμε πως μπορείς να γίνεις επιτυχημένος iOS developer. Γιατί εμείς, ότι και να κάνουμε, γίνεται για να διευκολύνουμε τις ζωές μας ή για να χτίσουμε εργαλεία που κάνουν τις ζωές άλλων developers ευκολότερες.

Είμαι σίγουρος πως άλλοι άνθρωποι έχουν γνωρίσει τεράστια επιτυχία σε αυτά τα περιβάλλοντα, αλλά το DNA μας είναι τέτοιο που συνηθίζουμε να μην δουλεύουμε καλά όταν κάποιος εισάγει πολλές διαδικασίες μεταξύ μας και των πελατών μας.

Στην ερώτηση αν τα πράγματα έχουν βελτιωθεί καθόλου στο τωρινό περιβάλλον των κονσολών ο Gabe Newell τόνισε:

Για την ώρα αγαπάμε το PC. Πάρα πολύ.