Mass Effect Andromeda: Τέλος το Renegade/ Paragon σύστημα

Η Bioware εξηγεί το ανανεωμένο σύστημα διαλόγου
09 Φεβρουαρίου 2017 16:47
Mass Effect Andromeda: Τέλος το Renegade/ Paragon σύστημα

Στην τριλογία των Mass Effect υπήρχε το περίφημο Renegade/ Paragon σύστημα διαλόγου όπου υπήρχαν δύο επιλογές: η μία να γίνετε 'κακός' και η άλλη 'καλός'. Με το Mass Effect: Andromeda το σύστημα αυτό καταργείται και στη θέση του μπαίνει ένα πιο ποικίλο και ταιριαστό σε σύνθετους χαρακτήρες. Ο creative director του νέου τίτλου, Mac Walters, εξήγησε τους λόγους πίσω από τη μεγάλη αλλαγή στο dialogue system σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Official Xbox Magazine:

Τα Paragon και Renegade αποτελούν παρελθόν. Ο λόγος που αφαιρέθηκαν είναι επειδή έμοιαζαν πολύ με τον χαρακτήρα του Shepard, οπότε δεν μας έκαναν αίσθηση από τη στιγμή που δεν θα τον είχαμε για πρωταγωνιστή. 

Αυτό που έχουμε τώρα βασίζεται περισσότερο γύρω από το να συμφωνεί ή να διαφωνεί κάποιος. Ο λόγος που μου αρέσει αυτό είναι πως στην τριλογία έλεγες "θα παίξω Paragon" και ήξερες πάντα που να κουνήσεις το μοχλό σε κάθε συζήτηση. Δεν χρειαζόταν καν να σκεφτείς επειδή πατούσες Paragon κάθε φορά. 

Με το 'συμφωνώ' και 'διαφωνώ' αλλάζει σε κάθε περίπτωση και αλλάζει με κάθε χαρακτήρα που μιλάτε, οπότε πρέπει να είστε προσηλωμένοι στο τι συμβαίνει για να ξέρετε αν θέλετε να κάνετε το οτιδήποτε. 

Επίσης, η Bioware πρόσθεσε έναν πιο δυναμικό τρόπο στο πως εκφράζονται οι χαρακτήρες καθώς πλέον θα ερμηνεύουν τις ατάκες τους με διαφορετικό τόνο φωνής:

Προσθέσαμε τέσσερις τόνους φωνής και θα μιλήσουμε για αυτά στο μέλλον, αλλά βασικά επιτρέπουν διαφορετικά είδη χαρακτήρων να εκφραστούν με έναν από τους τέσσερις τρόπους και κάποιες φορές με έναν από δύο τρόπους. Θεωρώ πως αυτό μας πάει στο παραδοσιακό αίσθημα του role-playing που ήταν λιγότερο του τύπου "Θέλω να γίνω καλός ή κακός" και περισσότερο του "Πως θέλω να εκφράσω τον εαυτό μου;."

Πως σας φαίνονται οι αλλαγές στο σύστημα διαλόγου; Πείτε μας στα σχόλια. Το Mass Effect: Andromeda κυκλοφορεί στις 23 Μαρτίου στα PS4, Xbox One και PC.