YouTuber του FIFA ομολόγησε ένοχος στις κατηγορίες περί τζόγου

Μεγάλο χρηματικό πρόστιμο για τον Nepenthez
07 Φεβρουαρίου 2017 12:17
YouTuber του FIFA ομολόγησε ένοχος στις κατηγορίες περί τζόγου

Ένοχος ομολόγησε ο γνωστός FIFA YouTuber, Nepenthez στις κατηγορίες περί τυχερών παιγνίων σύμφωνα με τον σχετικό νόμο του Ηνωμένου Βασιλείου (UK Gambling Act). Όπως μεταδίδει το BBC, ο Craig Douglas, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, μαζί με το συνεργάτη του, Dylan Rigby, έτρεχαν επί έξι μήνες ένα site (FUT Galaxy) που επέτρεπε στους χρήστες να ποντάρουν FIFA coins με αντάλλαγμα πραγματικά χρήματα για να στοιχηματίσουν σε αληθινούς ποδοσφαιρικούς αγώνες και έπειτα όσα χρήματα κέρδιζαν μπορούσαν να τα μεταφέρουν πίσω στο FIFA 17 ως coins.

Η δικαστής της πρωτοφανούς -για τα δεδομένα του Ηνωμένου Βασιλείου- υπόθεσης την περιέγραψε ως "φρικιαστική" και "σοβαρή" καθώς, όπως αναφέρει η Guardian, σε ένα βίντεο ο Nepenthez, έλεγε στους περίπου 1.5 εκατομμύριο συνδρομητές του πως "δεν χρειάζεται να είστε πάνω από 18 για να το κάνετε γιατί πρόκειται για ψηφιακό συνάλλαγμα". Επίσης, η δικαστής Jack McGarva: 

Παιδιά πόνταραν στο site σας. Είναι αδιανόητο για μένα να ξέρω πόσα παιδιά ήταν ή πόσο τα επηρέασε. Κατά τη γνώμη μου, και οι δύο γνωρίζατε τη χρήση του site από παιδιά και το πόσο ελκυστικό είναι για αυτά. Το λιγότερο, κάνατε τα στραβά μάτια και οι δύο.

Το δικαστήριο τους επέβαλε μεγάλο χρηματικό πρόστιμο και συγκεκριμένα £91,000 (περίπου €113,000) στον Nepenthez (Craig Douglas) και £174,000 (περίπου €217,000) στον Dylan Rigby. Τέλος, από την πλευρά του ο Nepenthez ανάρτησε μια σειρά από video στο Twitter του ζητώντας συγγνώμη από τους φίλους και τους συγγενείς του, λέγοντας επίσης πως θα δημοσιεύσει ένα video για να παρουσιάσει την δικιά του πλευρά της υπόθεσης.