PS4 Pro: Βελτιώσεις και για τα παιχνίδια χωρίς patch

Το Boost Mode καταφθάνει με το Software Update 4.50
04 Φεβρουαρίου 2017 17:19
PS4 Pro: Βελτιώσεις και για τα παιχνίδια χωρίς patch

Η Sony αποκάλυψε επίσημα τα νέα χαρακτηριστικά που θα φέρει το System Software Update 4.50 στα PlayStation 4 και στο PlayStation 4 Pro. Ωστόσο, η ανάρτηση του PlayStation Blog δεν είχε καμία αναφορά σε μια από τις πιο σημαντικές νέες λειτουργίες της εν λόγω ενημέρωσης. Ο λόγος γίνεται για το Boost Mode, το οποίο αφορά αποκλειστικά το PS4 Pro.

Μέχρι τώρα τα παιχνίδια που δεν είχαν λάβει κάποιο ειδικό patch δεν μπορούσαν να εκμεταλλευτούν το αναβαθμισμένο hardware του PS4 Pro. Πλέον, με το Boost Mode και αυτά τα παιχνίδια θα έχουν πρόσβαση στους επιπλέον πόρους της κονσόλας.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό:

  • Παιχνίδια που είχαν θέματα με το framerate τους και δεν μπορούσαν να διατηρήσουν σταθερά τα 30 ή τα 60 καρέ στο απλό PS4, πλέον θα μπορούν είτε να τρέχουν απροβλημάτιστα, είτε να προσεγγίζουν πιο αποτελεσματικά τα όρια που έχουν θέσει οι developers.
  • Παιχνίδια με ξεκλείδωτο framerate θα τρέχουν με περισσότερα καρέ ανά δευτερόλεπτο.
  • Παιχνίδια που χρησιμοποιούν Dynamic Resolution, θα τρέχουν με ελαφρώς υψηλότερη ανάλυση, μέχρι τα όρια που έχει προκαθορίσει ο developer (εκτος εξαιρέσεων το όριο είναι η 1080p ανάλυση).
  • Παιχνίδια που ήδη τρέχουν ικανοποιητικά στο βασικό PS4 δεν θα δουν βελτιώσεις. Για παράδειγμα τίτλοι με σταθερό framerate που είναι κλειδωμένοι στα 30fps δεν θα δουν απολύτως καμία βελτίωση. Ενώ ούτε η ανάλυση των περισσότερων παιχνιδιών θα αλλάξει, εκτός αν έχουν dynamic resolution, όπως αναφέραμε.

Αξίζει να αναφερθεί ξανά πως το Boost Mode αφορά αποκλειστικά το PlayStation 4 Pro και τα παιχνίδια που δεν έλαβαν κάποια ενημέρωση (patch) ώστε να εκμεταλλεύονται τις επιπλέον δυνατότητες τις κονσόλας.

Tags: