PSN και Xbox Live: Ξεπερνούν τα 10 δισεκατομμύρια σε έσοδα

Νέα ένδειξη για τις πωλήσεις του Xbox One
16 Ιανουαρίου 2017 10:07
PSN και Xbox Live: Ξεπερνούν τα 10 δισεκατομμύρια σε έσοδα

Με βάση τα νεότερα στοιχεία που δημοσίευσε η ερευνητική εταιρία που ειδικεύεται στο gaming, SuperData, τα Xbox Live και PlayStation Network έχουν καταφέρει να αποφέρουν ένα τεράστιο αριθμό εσόδων. Συγκεκριμένα, μόνο από τις συνδρομές, η Microsoft και η Sony συνδυαστικά έβγαλαν 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Αντίστοιχα, από τις αγορές ψηφιακών παιχνιδιών και από τα micro-transactions, τα έσοδα των δύο εταιριών ξεπέρασαν τα 7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με την αναλυτική έρευνα της SuperData, αυτός είναι ενδεχομένως ένας από τους λόγους που και η Nintendo προσπαθεί να υιοθετήσει το συνδρομητικό μοντέλο με το Nintendo Switch.

Αξίζει να αναφερθεί πως με βάση πάντα τα στοιχεία της εν λόγω ερευνητικής εταιρίας, η βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών κοστολογείται στα 91 δισεκατομμύρια δολάρια, με τις κονσόλες να αντιπροσωπεύουν τα 25 δισεκατομμύρια.

Τέλος, αναφέρεται πως το Nintendo Switch καταφθάνει στην αγορά με το PlayStation 4 να κυριαρχεί στην αγορά με 55 εκατομμύρια κονσόλες στα χέρια των καταναλωτών και το Xbox One να αγγίζει αντίστοιχα τα 26 εκατομμύρια. Η ίδια η Microsoft δεν έχει αποκαλύψει τον ακριβή αριθμό των πωλήσεων του Xbox One, αλλά τα στοιχεία της SuperData αποτελούν μια νέα ένδειξη για την εμπορική πορεία του συστήματος.