Όλες οι πληροφορίες για το Nintendo Switch

Απευθείας από το event της Nintendo
13 Ιανουαρίου 2017 04:17
Όλες οι πληροφορίες για το Nintendo Switch

Το πολυαναμενόμενο event της Nintendo έφτασε στο τέλος του και μέσα από αυτό μάθαμε τις πρώτες επίσημες πληροφορίες για την νέα κονσόλα της ιαπωνικής εταιρίας.

Ημερομηνία Κυκλοφορίας & Τιμή

Το Nintendo Switch αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 3 Μαρτίου στη τιμή των $299 σε μεγάλες χώρες της Ευρώπης, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τον Καναδά, την Ιαπωνία και το Hong Kong.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Το Nintendo Switch θα διαθέτει χωρητική οθόνη αφής 6,2 ιντσών και 720p ανάλυσης. Το dock απλά φορτίζει το σύστημα και μεταφέρει την έξοδο εικόνας στην τηλεόραση. Η ανάλυση των παιχνιδιών στο dock θα φτάνει μέχρι και τα 1080p. Η κονσόλα διαθέτει 32GB αποθηκευτικού χώρου και δίνεται η δυνατότητα επέκτασης μέσω microSDXC ή microSDHC κάρτας μνήμης. Οι USB θύρες στο Nintendo Switch dock μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φορτίσουν αξεσουάρ όπως τα Nintendo Switch Pro Controller και Joy-Con. Παράλληλα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και με ένα USB LAN adapter για την σύνδεση στο διαδίκτυο. Φυσικά υπάρχει και Wi-Fi (802.11ac) ως επιλογή σύνδεσης στο Internet. Όπως γνωρίζουμε ήδη, στην καρδιά του Nintendo Switch βρίσκεται ένας custom Tegra επεξεργαστής από την NVIDIA.

Διαδικτυακή υπηρεσία & Region Free

Η κονσόλα θα παρέχει online υπηρεσία για multiplayer, η οποία θα είναι διαθέσιμη δωρεάν μέχρι το φθινόπωρο του 2017 και στη συνέχεια θα μετατραπεί σε μία επί πληρωμή υπηρεσία. Κάθε μήνα θα προσφέρεται ένας τίτλος NES ή SNES δωρεάν και θα παραμένει στο Nintendo λογαριασμό ενός χρήστη μόνο για ένα μήνα. Η υπηρεσία θα προσφέρει online lobbies και voice chat μέσα από μια εφαρμογή για smartphones. Η Nintendo επιβεβαίωσε πως δεν θα υπάρχει region locking στη κονσόλα, κάτι που σημαίνει πως θα μπορείτε να παίξετε όλα τα παιχνίδια της ανεξαρτήτως από ποια χώρα έχουν αγοραστεί.

Μπαταρία, Χειριστήρια & Οθόνη

Σύμφωνα με την Nintendo, η μπαταρία της κονσόλας σε μορφή υβριδίου θα διαρκεί περίπου 2.5 με 6 ώρες, αναλόγως το παιχνίδι που παίζετε. Η οθόνη του Switch θα είναι χωρητική οθόνη αφής με αισθητήρα εικόνας για αναγνώριση χειρονομιών, ο μέγιστος αριθμός των Joy-Con χειριστηρίων που θα μπορούν να συνδεθούν αγγίζει τον αριθμό 8, ενώ κάθε χειριστήριο θα έχει ενσωματωμένο γυροσκόπιο. Το χειριστήριο θα έχει και ένα capture κουμπί για την αποθανάτιση in-game φωτογραφιών, ενώ μετά τη κυκλοφορία της κονσόλας θα δοθεί και η δυνατότητα για καταγραφή in-game βίντεο. Η αγορά ενός σετ Joy-Con χειριστηρίων ξεχωριστά θα κοστίζει $80.

Σε περίπτωση που δεν σας αρέσει η ιδέα του Joy-Con χειριστηρίου, η Nintendo ανακοίνωσε πως θα κυκλοφορήσει ένα πιο παραδοσιακό χειριστήριο στη τιμή των $70.

Λειτουργίες

Οι λειτουργίες του Nintendo Switch χωρίζονται σε TV Mode, Tabletop Mode και Handheld Mode. Το TV mode θα σας επιτρέπει να απολαμβάνετε τα παιχνίδια σας στη τηλεόραση σας, συνδέοντας το tablet με το dock. Στο Tabletop Mode, στηρίζετε την ταμπλέτα σε μια επιφάνεια και χρησιμοποιείτε τα Joy-Cons για να παίξετε. Τέλος, με το Handheld Mode, παρέχεται η δυνατότητα φορητού παιχνιδιού από οπουδήποτε με μπαταρία που θα εξαρτάται από τα ίδια τα παιχνίδια (2.5 μέχρι και 6.5 ώρες).

Παιχνίδια

Οι τίτλοι που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά της Αμερικής έχουν ως εξής:

3 Μαρτίου 2017
The Legend of Zelda: Breath of the Wild (+Special/Master Editions) $59.99/$99.99/$129.99
1, 2, Switch $49.99
I Am Setsuna
Has Been Heroes
Just Dance 2017
Snipperclips - Cut it out, together! $19.99
Super Bomberman R

28 Απριλίου 2017
Mario Kart 8 Deluxe $59.99

Άνοιξη 2017
Arms $59.99
Lego City Undercover
Sonic Mania

Καλοκαίρι 2017
Splatoon 2

Φθινόπωρο 2017
Skyrim
NBA 2K18 (Σεπτέμβριος)

Τέλη 2017
Super Mario Odyssey

2017
Project Sonic 2017

Αναμένεται να ανακοινωθεί η ημερομηνία:
Arcade Archives
FIFA
Ultra Street Fighter II: The Final Challengers
Disgaea 5 Complete
Dragonball Z Xenoverse 2
Farming Simulator
Fast RMX (that F-zero lookalike from the sizzle)
Fire Emblem Warriors
Minecraft Story Mode The complete adventure
Minecraft
Puyopuyo Tetris
Rayman Legends Definitive edition
Rime
Shin Megami Tensei
Skylanders Imaginators
Siberia 3
Steep

Για την αγορά της Ευρώπης η Nintendo δημοσίευσε την παρακάτω εικόνα, στην οποία παρουσιάζονται οι πέντε launch τίτλοι του συστήματος και όσοι θα ακολουθήσουν μέσα στο 2017.

Οι προ-παραγγελίες ξεκινάνε από σήμερα (13 Ιανουαρίου 2017). Μπορείτε να δείτε όλη τη παρουσίαση του Nintendo Switch παρακάτω.