Ο νέος τίτλος της Remedy ονομάζεται "P7"

Έμφαση στο co-op multiplayer και την πλοκή
30 Δεκεμβρίου 2016 16:58
Ο νέος τίτλος της Remedy ονομάζεται

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, η Remedy Entertainment θα έσπαγε για λίγο τη σιωπή της σχετικά με το τι ετοιμάζει και αυτό έγινε μέσα από ένα ειδικό αφιέρωμα-συνέντευξη στο Polygon. Ο Thomas Puha, επικεφαλής marketing και PR στη Remedy, τόνισε πως ακόμη η εταιρία δεν θέλει να πέσει στην παγίδα του να ανακοινώσει ή να δώσει λεπτομέρειες σε κάτι πολύ νωρίς. Έγινε γνωστό πως το επόμενο project της φινλανδικής εταιρίας φέρει την κωδική ονομασία P7, επειδή είναι το έβδομο project που καταπιάνεται και πρόκειται για ένα co-op multiplayer παιχνίδι σε open world περιβάλλον.

Όπως περιγράφει ο Puha, εξ ανάγκης, η Remedy έπρεπε να μεταμορφωθεί για να επιβιώσει στο σήμερα της gaming βιομηχανίας, αλλά και να διαχειριστεί τα 140 άτομα που έχει πλέον ως προσωπικό. Έτσι και έγινε η στροφή στο multiplayer και μάλιστα open world, ένα στοιχείο που η Remedy ήθελε να φτιάξει από το πρώτο concept του Alan Wake και το οποίο είχε εξερευνήσει εκτενώς τότε. Αυτό που θέλει να κάνει με το P7 είναι να προσφέρει τον "ωκεανό και όχι τη λίμνη" είπε χιουμοριστικά ο game director, Mikael Kasurinen, παραφράζοντας την περίφημη ατάκα "It's not a lake. It's an ocean" από τον επίλογο του Alan Wake. Επομένως, θέλει να δώσει όχι μια "μαεστρικά δομημένη ιστορία, αλλά μια που θα έχει περιορισμένη εστίαση σε έναν πλούσιο κόσμο", στον οποίο οι παίκτες θα βρίσκουν και θα δημιουργούν τα δικά τους storylines. 

Μάλιστα, όλα τα παιχνίδια της μετά το P7 θα φέρουν περισσότερα multiplayer στοιχεία από αυτό. H ιδέα του να ξεφύγει η Remedy από το narrative-driven και τη μοναχική εμπειρία, ήταν στο πίσω μέρος του Kasurinen και του creative director και σεναριογράφου, Sam Lake. Ο Lake όμως επιμένει πως παρά τη νέα προσέγγιση και την προσθήκη του multiplayer, μια δυνατή πλοκή είναι ένα εξίσου σημαντικό στοιχείο του νέου παιχνιδιού. 

Θεωρώ ότι το co-op προσφέρει ενδιαφέρουσες προοπτικές για την αφήγηση στα παιχνίδια. Επίσης, το multiplayer είναι μέρος της μακροπρόθεσμης εξερεύνησης που κάνουμε και όχι ο κύριος στόχος μας στα παιχνίδια που φτιάχνουμε τώρα.

Σαφώς και η συζήτηση ήρθε στο θέμα του Alan Wake 2 με τον Kasurinen να απαντά:

Αυτή η προσέγγιση δεν σημαίνει ότι δεν θα κάναμε ένα νέο Alan Wake. Πιστεύω ότι θα δούμε λιγότερα ΑΑΑ, γραμμικά και story-driven παιχνίδια, αλλά δε νομίζω ότι η αφήγηση στα παιχνίδια θα εξαφανιστεί.

Πείτε μας στα σχόλια τι περιμένετε ή θα θέλατε να δείτε στο μέλλον από τη Remedy.