Πρόστιμο €1.2 εκατομμυρίων για μεγάλα στελέχη της Ubisoft

Κατηγορίες από την γαλλική εποπτική αρχή κεφαλαιαγοράς
11 Δεκεμβρίου 2016 13:13
Πρόστιμο €1.2 εκατομμυρίων για μεγάλα στελέχη της Ubisoft

Πρόστιμο συνολικής αξίας €1.2 εκατομμυρίων έλαβε η Ubisoft από την Autorité des marchés financiers, την γαλλική εποπτική αρχή κεφαλαιαγοράς, η οποία επιβλέπει τη χρηματιστηριακή αγορά της Γαλλίας. Όπως αναφέρει το Kotaku, η AMF ισχυρίζεται πως πέντε μεγάλα στελέχη της Ubisoft πούλησαν ένα τεράστιο ποσοστό από τις μετοχές τους μόλις μερικές ημέρες πριν την ανακοίνωση της καθυστέρησης των Watch Dogs και The Crew. Μετά από την ανακοίνωση αυτής της καθυστέρησης των δύο τίτλων, οι μετοχές της Ubisoft έπεσαν κατά 26%.

Ακολουθούν τα πρόστιμα:

  • Yannis Mallat, Ubisoft Montreal CEO - €700k
  • Francis Baillet , Ubisoft VP of corporate affairs - €200k
  • Christine Burgess, Ubisoft worldwide studios exec director - €200k
  • Olivier Paris, Ubisoft Montreal VP of executive operations - €100k
  • Damien Moret, Ubisoft brand development director - €15k

Μέχρι στιγμής, η Ubisoft αρνείται αυτές τις κατηγορίες και εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

"Με βάση την διαδικασία και τα χρονοδιαγράμματα που εμπλέκονται στην παραγωγή μεγάλων βιντεοπαιχνιδιών της εταιρίας μας αλλά και της βιομηχανίας μας γενικότερα, πιστεύουμε πως όταν πραγματοποιήθηκαν αυτές οι πωλήσεις των μετοχών, αυτοί οι υπάλληλοι δεν θα μπορούσαν να γνωρίζουν ή να περίμεναν την απόφαση που λήφθηκε από τον πρόεδρο της εταιρίας μας σχετικά με την καθυστέρηση αυτών των παιχνιδιών που έγινε στις 11 Οκτωβρίου του 2013. Δυστυχώς, αυτή η απόφαση της AMF αντικατοπτρίζει μια σοβαρή παρεξήγηση από την πλευρά της σχετικά με την διαδικασία της ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών καθώς και την διαδικασία παραγωγής της εταιρίας μας που είναι γνωστή στη βιομηχανία μας. Κάθε μεγάλος τίτλος μας απαιτεί την συμμετοχή πολλαπλών ομάδων σε όλη την εταιρία, αλλά μόνο ο CEO μπορεί να πάρει μια τέτοια απόφαση όπως είναι η καθυστέρηση ενός παιχνιδιού."

Ο Yannis Malat ανέφερε πως και οι πέντε εμπλεκόμενοι υπάλληλοι θα κάνουν ένσταση σε αυτή την απόφαση.

"Παραμένουμε σίγουροι πως η όλη διαδικασία είναι άδικη, αβάσιμη και παράνομη. Η Commision σημειώνει πως οι ανακρίσεις που έγιναν στο Quebec είναι άκυρες. Για αυτό σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας στο Γαλλικό Εφετείο."

Tags: