Το Super Mario Run απαιτεί σύνδεση στο ίντερνετ για να παίξετε

Για λόγους πειρατείας σύμφωνα με τη Nintendo
09 Δεκεμβρίου 2016 16:24
Το Super Mario Run απαιτεί σύνδεση στο ίντερνετ για να παίξετε

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται το ντεμπούτο του πρώτου Mario παιχνιδιού για φορητές συσκευές και τα βλέμματα έχουν στραφεί στη Nintendo για αυτή την ιστορική κυκλοφορία. Σε μια συνέντευξη του θρυλικού Shigeru Miyamoto στο Mashable, έγινε γνωστό πως το Super Mario Run θα απαιτεί συνεχώς σύνδεση στο internet για να παίξετε, κάτι που για πολλούς θα αποτελέσει λόγος για να μειώσουν την ενασχόληση τους με το παιχνίδι. 

Ο Miyamoto εξήγησε τους λόγους πίσω από αυτή την κίνηση λέγοντας πως η Nintendo ανησυχεί για την πειρατεία του παιχνιδιού, μιας και αυτό είναι πιθανό με τις jailbroken iOS συσκευές. Διαβάστε χαρακτηριστικά τα λόγια του:

Εμείς βλέπουμε το software μας ως ένα πολύ σημαντικό asset. Επίσης και για τους καταναλωτές που αγοράζουν το παιχνίδι, θέλουμε να σιγουρέψουμε ότι μπορούμε να τους το προσφέρουμε με έναν τέτοιο τρόπο ώστε το software να είναι ασφαλές και να μπορούν να το παίξουν σε ένα σταθερό περιβάλλον. Θέλαμε να είμαστε σε θέση να εκμεταλλευτούμε τη σύνδεση στο διαδίκτυο και με τα τρία modes του, για να έχουμε και τα τρία να δουλεύουν μαζί και να προσφέρουν το παιχνίδι με τέτοιον τρόπο, ώστε να παραμένει ασφαλές. 

Για να είμαστε ξεκάθαροι: Όταν λέτε "ασφάλεια", εννοείται το ρίσκο της πειρατείας, σωστά;

Σωστά. 

Η σύνδεση του Super Mario Run θα γίνεται ώστε να ανανεώνει τα saves και να συγχρονίζει το progress μεταξύ των iOS συσκευών μέσω του Nintendo cloud account. Με αυτή την κίνηση δεν είναι τυχαίο που ο τίτλος κυκλοφορεί προς το παρόν μόνο στο iOS και όχι στο Android, το οποίο είναι γνωστό πως η πειρατεία μέσω των .apk αρχείων ανθίζει ακόμη. 

Το Super Mario Run αναμένεται στις 15 Δεκεμβρίου για τις iOS συσκευές τόσο σε δωρεάν μορφή αλλά και επί πληρωμή (€9.99) με πρόσβαση σε όλα τα modes.