Το 80% των πωλήσεων του Final Fantasy XV ήταν για το PS4

Τέσσερα στα πέντε αντίτυπα στην κονσόλα της Sony
06 Δεκεμβρίου 2016 13:18
Το 80% των πωλήσεων του Final Fantasy XV ήταν για το PS4

Σχεδόν τέσσερα από κάθε πέντε retail αντίτυπα του Final Fantasy XV είναι για το PlayStation 4, με βάση τα δεδομένα που αποκάλυψε το GFK Chart-Track για την αγορά της Αγγλίας και τα οποία αφορούν την προηγούμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, το 79% των πωλήσεων του τίτλου προέρχονται από την έκδοση του PS4 και μόλις το 21% από την έκδοση του Xbox One.

Την εν λόγω εβδομάδα, το FF XV ήταν το παιχνίδι του PS4 με τις περισσότερες πωλήσεις. Οι κάτοχοι Xbox One προτίμησαν αντ' αυτού τα Forza Horizon 3, FIFA 17, Call of Duty: Infinite Warfare, Minecraft και Battlefield 1, με το JRPG της Square Enix να έρχεται στην έκτη θέση όσον αφορά τις πωλήσεις παιχνιδιών στο σύστημα της Microsoft.

Το συγκεκριμένα στατιστικό ίσως και να μην είναι τόσο περίεργο, καθώς πέρα από την μεγαλύτερη εγκατεστημένη βάση του συστήματος της Sony, η σειρά Final Fantasy είναι συνώνυμη με το PlayStation εδώ και αρκετά χρόνια. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως το Final Fantasy XV έχει πουλήσει ήδη 5 εκατομμύρια αντίτυπα και ο τίτλος είχε το δεύτερο μεγαλύτερο ντεμπούτο στην ιστορία του franchise, όσον αφορά το Ηνωμένο Βασίλειο.