Το Death Stranding "τρέχει" στη μηχανή γραφικών του Horizon Zero Dawn

Όλες οι πληροφορίες από το panel με τους Hideo Kojima και Mark Cerny
04 Δεκεμβρίου 2016 16:40
Το Death Stranding

Τα The Game Awards 2016 μπορεί να ήταν το event που είδαμε το δεύτερο trailer του Death Stranding όμως στο PlayStation Experience 2016 μάθαμε νέες πληροφορίες για τον τίτλο του Hideo Kojima. Στο ειδικό panel συμμετείχαν οι Hideo Kojima, Mark Cerny και Hermen Hurst (Guerrilla Games, Managing Director), οι οποίοι ανακοίνωσαν τη μηχανή γραφικών του Death Stranding, που είναι η Decima Engine της Guerrilla Games, που θα δούμε στο επερχόμενο Horizon Zero Dawn. 

Το νέο trailer του Death Stranding, για τους δύσπιστους όπως τόνισε ο Kojima, έτρεχε real time στο PS4 Pro. 

Η σχέση της Guerrilla και της Kojima Productions από την πρώτη στιγμή έμελλε να είναι καθοριστική για την επιλογή της μηχανής γραφικών και αυτό διότι τη στιγμή που ο Hideo Kojima πάτησε το πόδι του στα γραφεία, οι άνθρωποι της Guerrilla τον καλωσόρισαν με ένα κουτί που μέσα είχε σε στικάκι τον source κώδικα της Decima, χωρίς κανένα συμβόλαιο ή NDA. Αυτό ήταν που έκανε τον Kojima να νιώσει άνετα και έφτιαξε ένα ιδιαίτερο κλίμα. Έκτοτε έχει αναπτυχθεί μια διαφορετική σχέση μεταξύ των developers των δύο εταιριών με καθημερινές συναντήσεις, συζητήσεις σε forums και πτήσεις, που φέρνουν τεχνογνωσία και αναπτύσσουν όλο και περισσότερο τη μηχανή. Μάλιστα, μέσα στην Guerrilla Games θα λειτουργεί μια ομάδα-δορυφόρος της Kojima Productions για την ενίσχυση της τεχνολογικής συνεργασίας τους. Η Decima είναι ικανή να υποστηρίξει ένα λεπτομερέστατο οπτικό υπερθέαμα σε τεράστια open-world περιβάλλοντα, με εξελιγμένο physically-based-rendering και AI, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω trailer. 

Στα του Death Stranding, ο Mads Mikkelsen ανακοινώθηκε πως θα είναι ο villain της υπόθεσης, με τον Norman Reedus να είναι ο πρωταγωνιστής. Για τον Guillermo del Toro σκανάρανε πλήρως το πρόσωπο του, αλλά άλλος θα κάνει το performance capture και τη φωνή του στο παιχνίδι.

Τέλος, έγινε ντεμπούτο μιας ανανεωμένης έκδοσης του νέου trailer του Death Stranding υπό τους ήχους του "Easy Way Out" των Low Roar, οι οποίοι έγιναν γνωστοί από το συμβολικό "I'll Keep Coming" που επέλεξε ο Kojima στο πρώτο trailer.