Στα 100 εκ. οι πωλήσεις του PS4 μέχρι το 2020

Δια στόματος CEO της Capcom
02 Νοεμβρίου 2016 12:00
Στα 100 εκ. οι πωλήσεις του PS4 μέχρι το 2020

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες έφερε η οικονομική αναφορά της Capcom σχετικά με το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου. Ο CEO της εταιρίας, Kenzo Tsujimoto μίλησε σχετικά με τα PS4, Xbox One και Nintendo Switch και πως βλέπει το μέλλον τους. Αρχικά, ο Tsujimoto ανέφερε πως το PS4 έχει δυνατότερη απόδοση στην αγορά σε σύγκριση με το PS3. Με τις πωλήσεις να βρίσκονται σχεδόν στα 40 εκατομμύρια, ο CEO προβλέπει πως μέχρι το 2020 το οικιακό σύστημα της Sony θα αγγίξει τα 100 εκατομμύρια στον τομέα των πωλήσεων. Επιπλέον, αισθάνεται πως η Microsoft έχει δεσμευτεί να επεκτείνει τις πωλήσεις της και έτσι η Capcom θα προσπαθήσει να ενισχύσει το line-up της για τη δυτική αγορά.

Σχετικά με το Nintendo Switch, η εμφάνισή νέου hardware στην αγορά θεωρείται πολύ ευχάριστο γεγονός. Ως software developer, η Capcom θέλει να προσπαθήσει να αναπτύξει παιχνίδια που μπορούν να προσφέρουν μία εμπειρία προσαρμοσμένη στα χαρακτηριστικά του κάθε hardware και της απόλαυσης του κοινού. Αυτός είναι και ο λόγος που σήμερα η εταιρία ασχολείται με την εσωτερική επανεξέταση και σχεδιασμό για συνεργασία με τη νέα κονσόλα.

Τέλος, η εταιρία σκέφτεται την πιθανότητα multiplatform παιχνιδιών για τα PS4, Xbox One και Nintendo Switch, αλλά είναι πολύ νωρίς για να θεωρηθεί κάτι σίγουρο, καθώς το Switch αποτελεί μια πιο "ιδιαίτερη" κονσόλα.