Πώς το PS4 Pro θα βελτιώνει το Horizon Zero Dawn

Για κατόχους 1080p και 4K τηλεοράσεων
01 Νοεμβρίου 2016 17:06
Πώς το PS4 Pro θα βελτιώνει το Horizon Zero Dawn

Η Sony Interactive Entertainment και η Guerrilla Games μοιράστηκαν νέες πληροφορίες, μαζί με καινούριο φωτογραφικό υλικό για την άκρως αναμενόμενη αποκλειστικότητα του PS4, Horizon: Zero Dawn. Οι εν λόγω πληροφορίες αφορούν το πως θα εκμεταλλεύεται ο τίτλος το ανανεωμένο PS4 Pro και το πως ακριβώς θα λειτουργεί στις και Full HD 1080p τηλεοράσεις.

Πιο συγκεκριμένα ακολουθούν διάφορα σημαντικά αποσπάσματα από το άρθρο του PlayStation Blog, μεταφρασμένα από εμάς:

Ξεκινώντας, όσοι έχετε ακόμα απλές 1080p τηλεοράσεις θα μπορείτε να απολαύσετε μακράν καλύτερη ποιότητα εικόνας. Έχουμε διάφορες τεχνικές στην διάθεση μας. Η πιο λογική είναι το supersampling. Πρόκειται για μια πολύ υψηλής ποιότητας τεχνική anti-aliasing, πράγμα που ουσιαστικά σημαίνει πως εσωτερικά κάνουμε render σε πιο μεγάλη ανάλυση (σχεδόν 4K) πριν συρρικνώσουμε την εικόνα στην τελική 1080p ανάλυση.

Καθώς οι εσωτερικοί μας υπολογισμοί γίνονται σε πολύ μεγαλύτερη ανάλυση απ’ ότι το 1080p, περισσότερη λεπτομέρεια επιβιώνει πριν συρρικνώσουμε την εικόνα, πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα πιο ομαλές γραμμές – δίχως καθόλου 'σκαλοπάτια' – και γενικά μια πιο σταθερή εικόνα.

Επιπλέον εξετάζουμε το ενδεχόμενο να βελτιώσουμε την ποιότητα των σκιών και να αυξήσουμε και την ποιότητα του anisotropic filtering. Αυτή είναι μια τεχνική που αυξάνει την ποιότητα της δειγματοληψίας των textures και έχει ως αποτέλεσμα πιο λεπτομερή επιφάνειες στο περιβάλλον. Έχουμε ακόμη να κάνουμε κάποιες αλλαγές σχετικά με αυτά τα στοιχεία της 1080p ποιότητας εξόδου, μέχρι να κυκλοφορήσει το τελικό παιχνίδι. Ωστόσο έχουμε ακόμα και αρκετή επεξεργαστική ισχύ για να εκμεταλλευτούμε.

Επιπλέον, το Horizon Zero Dawn στο PS4 θα υποστηρίζει πλήρως τους χρήστες με 4K τηλεοράσεις, δίνοντας έξοδο πολύ μεγαλύτερης ανάλυσης. Κάνουμε render σε 2160p checkerboard, το οποίο είναι μια ειδική τεχνική που δείχνει απίστευτα καλά σε μια 4K τηλεόρασης. Θα παρατηρήσετε πολλές μικρές λεπτομερείς, από τις ραφές στα ρούχα της Aloy, στα φύλλα και τα κλαδιά που λυγίζουν με τον άνεμο, τα δεκάδες χιλιόμετρα draw distance, αλλά και την περισσότερη λεπτομέρεια στις μηχανές και τους NPCs στον κόσμο.

Έπειτα έχουμε το HDR, ή high dynamic range, το οποίο είναι ένα εξ’ ολοκλήρου νέο χαρακτηριστικό που ενισχύει το εύρος των χρωμάτων που μπορούμε να δείξουμε.

Τυπικά έχουμε να κάνουμε πολύ δουλειά στην μηχανή γραφικών για να πάρουμε μια εσωτερική high dynamic range εικόνα και να την κάνουμε κατάλληλη για να εμφανιστεί σε μια απλή τηλεόραση. Ένα μεγάλο μέρος της ακρίβειας των χρωμάτων χάνεται σε αυτή την διαδικασία. Αν έχεις μια τηλεόραση με HDR, δεν είναι απαραίτητο να χάσουμε αυτά τα δεδομένα και έτσι απολαμβάνεις μια εικόνα σε όλο της το μεγαλείο, με πιο φωτεινά και σκοτεινά χρώματα, μεγαλύτερη αντίθεση και ζωντάνια, συνολικά σε άριστη κατάσταση. Τα οφέλη είναι πραγματικά φοβερά.

Να υπενθυμίσουμε πως η κυκλοφορία του παιχνιδιού αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 28 Φεβρουαρίου 2017, ενώ σε λίγες ημέρες στην αγορά καταφθάνει και το PS4 Pro.

Horizon: Zero Dawn - UH