Mark Cerny: “Το native 4K χρειάζεται τουλάχιστον 8 TeraFLOPS”

Ο αρχιτέκτονας του PS4 εκφράζει μια προσωπική εκτίμηση
31 Οκτωβρίου 2016 09:30
Mark Cerny: “Το native 4K χρειάζεται τουλάχιστον 8 TeraFLOPS”

Μιλώντας στην ιαπωνική ιστοσελίδα AV Watch, ο αρχιτέκτονας των PS4 και PS4 Pro, Mark Cerny, έκανε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες δηλώσεις. Αρχικά, τόνισε πως είναι στόχος της Sony, η υποστήριξη για το PS4 Pro να μην απαιτεί περισσότερο από 1% επιπλέον δουλείας από την εκάστοτε ομάδα ανάπτυξης, σε σύγκριση με τις εργατοώρες που χρειάστηκαν συνολικά για να δημιουργηθεί το παιχνίδι. Παράλληλα, εξήγησε πως παρόλο που η απόδοση της κονσόλας αυξήθηκε σημαντικά, το μέγεθος της αυξήθηκε μόλις 19% σε σχέση με το CUH-1200 PS4.

Τέλος, ο Mark Cerny ανέφερε πως, με βάση τις δικές του προσωπικές εκτιμήσεις, το rendering σε native 4K ανάλυση σε όλα τα παιχνίδια θα απαιτούσε το λιγότερο 8 TeraFLOPS επεξεργαστικής ισχύος. Μάλιστα, τόνισε πως αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να επιτευχθεί με λογική τιμή φέτος. Ωστόσο, τόνισε πως οι χρήστες θα μπορούν να διακρίνουν πολύ εύκολα την διαφορά μεταξύ του PS4 Pro και του απλού PS4 με την πρώτη ματιά.

Το παρόν απόσπασμα αποτελεί μετάφραση του DualShockers από συνέντευξη του Cerny σε ιαπωνικό site. Για την ιστορία το PS4 Pro αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 10 Νοεμβρίου και έχει επεξεργαστική ισχύ 4.2 TeraFLOPS. Αντιθέτως, το Project Scorpio της Microsoft αναμένεται στα τέλη του 2017, με επεξεργαστική ισχύς 6 TeraFLOPS.