PS4 Pro: Έρχεται με 1GB RAM επιπλέον

Όπως αποκάλυψε ο αρχιτέκτονας του, Mark Cerny
21 Οκτωβρίου 2016 08:39
PS4 Pro: Έρχεται με 1GB RAM επιπλέον

Το Eurogamer δημοσίευσε ένα εκτενές αφιέρωμα για την τεχνολογία πίσω από το PS4 Pro και μια συνέντευξη με τον αρχιτέκτονα του, Mark Cenry, ο οποίος έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα αποκάλυψη. Η νέα κονσόλα της Sony θα φέρει 1GB RAM επιπλέον, η οποία είναι πιο αργή τύπου DDR3, σε σχέση με τα 8GB GDDR5 που φέρει ήδη. Αυτή την λίγο παραπάνω έξτρα μνήμη, λέει ο Cerny, οι developers μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν όπως θέλουν, αν και ενδείκνυται για το γρήγορο multitasking μεταξύ των apps. 

Χαρακτηριστικά το απόσπασμα των δηλώσεων του:

"Νιώσαμε ότι τα παιχνίδια χρειάζονται λίγη παραπάνω μνήμη - περίπου 10% παραπάνω- οπότε προσθέσαμε ένα gigabyte αργής, συμβατικής DRAM στη κονσόλα. Σε ένα κανονικό PS4, αν αλλάζετε από μεταξύ των apps, όπως το Netflix και ένα παιχνίδι, το Netflix είναι ακόμη στη μνήμη συστήματος όσο εσείς παίζετε το παιχνίδι. Χρησιμοποιούμε αυτή την τακτική επειδή μας επιτρέπει για πολύ γρήγορη εναλλαγή μεταξύ των apps. Τίποτα δεν χρειάζεται να φορτώνει, όλα είναι ήδη στη μνήμη.

Στο PS4 Pro, κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά, όταν σταματάτε να χρησιμοποιείτε το Netflix, το μεταφέρουμε στο αργό, συμβατικό gigabyte της DRAM. Με αυτή την στρατηγική απελευθερώνουμε σχεδόν ένα gigabyte από τα οκτώ της GDDR5."

Το PS4 Pro θα κυκλοφορήσει στις 10 Νοεμβρίου στην τιμή των €399.

Tags: