Φήμη: Το Destiny 2 έρχεται στο PC

Και θα είναι ένα εντελώς καινούργιο παιχνίδι
28 Σεπτεμβρίου 2016 15:30
Φήμη: Το Destiny 2 έρχεται στο PC

Σωρεία φημών ξέσπασε σήμερα στο διαδίκτυο για το Destiny 2, ύστερα από αναφορές insider της βιομηχανίας στο NeoGAF αλλά και από ρεπορτάζ του Kotaku. Αυτές λέγεται πως προέρχονται από μια παρουσίαση του sequel στα γραφεία της Bungie και αποκαλύπτουν πάμπολλες πληροφορίες για το που θα κατευθυνθεί. Προετοιμαστείτε να διαβάσετε πολλές πληροφορίες. Αρχικά, να πούμε πως το Destiny 2 θα έρθει και στο PC γιατί πλέον δεν είναι περιορισμένο από την αρχιτεκτονική της προηγούμενης γενιάς (PS3/ Xbox 360), ενώ η Bungie θα επωφεληθεί πάρα πολύ μιας και θα ανοιχτεί σε ένα νέο και διψασμένο για ΜΜΟ κοινό.

Τόσο ο shinobi602 όσο και το Kotaku, διασταυρώνονται και λένε πως ο τίτλος θα είναι σαν ένα εντελώς ολοκαίνουργιο παιχνίδι, παρά ένα Taken King-τύπου expansion, κάτι που θα είναι εις βάρος των υπαρχόντων χαρακτήρων. Για τους παλιούς χαρακτήρες λέγεται πως η Bungie σκέφτεται σοβαρά το θέμα ανταμοιβής των παικτών που έχουν ρίξει ιδρώτα και ώρες στο παιχνίδι, αλλά δεν έχει κατασταλάξει στο πως θα γίνει. Ο NeoGAF χρήστης benny_a αναφέρει πως η Activision έχει επιστρατεύσει τις Vicarious Vision και High Moon για να βοηθήσουν την ανάπτυξη, ενώ θα υπάρχει και Raid matchmaking. Το Destiny 2 θα είναι μια αναθεώρηση του πρώτου, καθώς αναπτύσσεται χωρίς το ασφυκτικό πλαίσιο του πρώτου και κοιτάει με γνώμονα το μέλλον. 

Το καινούργιο χαρακτηριστικό θα είναι τα play spaces ή "play-in destinations", μια νέα δραστηριότητα που μεταμορφώσει τον κόσμο του Destiny. Από όσο ακούγεται, οι πλανήτες θα είναι πιο πυκνοκατοικημένοι, με πόλεις, outposts, NPC quests στους δρόμους και περισσότερες common περιοχές, κάτι που θα επιτρέψει στους παίκτες να κάνουν διάφορες activities χωρίς να βγαίνουν σε ένα hub, σαν το queue των activities στο WoW.

Τεράστιες αλλαγές αναμένονται και στο story του Destiny 2, τόσο σε θέμα κατεύθυνσης πλοκής, ρυθμού και δομής. Θα εστιάσει πολύ στους Cabal και τον πλανήτη Saturn (Κρόνος). Ο "play space" του τελευταίου λέγεται πως θα είναι μεγαλύτερος από όλους όσους έχει ενσωματώσει μέχρι τώρα το παιχνίδι, χάρις το γεγονός πως πολλά από αυτά τα μέρη έχουν ανασχεδιαστεί, οπότε θα είναι μεγαλύτερα σε έκταση και πυκνότερα σε activities. Υπάρχει λόγος που η μάχη των Guardians μεταφέρεται στον Saturn. 

Ακόμη, μεγάλες αλλαγές θα γίνουν και στη μηχανή γραφικών, διότι η rendering τεχνολογία έχει υποστεί μεγάλες βελτιώσεις μιας και πλέον η Bungie δεν ασχολείται με τις last-gen κονσόλες. Βέβαια, δεν έχει αποφασιστεί, εξαιτίας αυτής της πολύ σημαντικής αλλαγής, εάν θα παραμείνει το παλιό περιεχόμενο του Destiny, όσον αφορά τις περιοχές, τα Strikes και Raids, στο sequel. Συζητιέται να παραμείνει το Destiny ως ξεχωριστός client, κάτι που έρχεται σε σύγκρουση με το πως λειτουργεί τώρα το παιχνίδι, όσο το νέο περιεχόμενο θα καθιστά άδειο και απαρχαιωμένο. Οι πηγές του Kotaku εκ των έσω παρομοιάζουν το εγχείρημα του Destiny 2 με το Diablo 2 της Blizzard. "Αν το Taken King ήταν το reboot του Destiny 1 για να διορθώσει μικροπράγματα. Αυτή είναι η αναθεώρηση που θα διορθώσει μεγάλα πράγματα."

Η Live ομάδα του Destiny έχει υποστεί αναδιαρθρώσεις ώστε να συνεχίσουν την υποστήριξη του Destiny με περιεχόμενο, μετά την κυκλοφορία ενός 'major content' όπως τα expansions, όμως έχουν κολλήσει "μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης". Η εν λόγω ομάδα προσπαθεί να υποστηρίξει ένα παιχνίδι που τρέχει σε μια παλιά μηχανή γραφικών με παλιότερα εργαλεία, την ώρα που η πλειοψηφία της ομάδας ανάπτυξης είναι στο νέο engine framework και απολαμβάνει τα νέα εργαλεία. Εξαιτίας αυτού, η Live ομάδα έχει δεμένα τα χέρια της οπότε καλό θα ήταν να μη περιμένετε post-launch- content για το Destiny 1 από του χρόνου. 

Τέλος, το Destiny 2, σύμφωνα πάντα με τις φήμες, θα κυκλοφορήσει το 2017 για PS4, Xbox One και PC

Tags: