Η Rockstar Games έχει το πάνω χέρι στη δίκη με τη Lindsay Lohan

Το δικαστήριο απέρριψε την αγωγή της γνωστής celebrity
02 Σεπτεμβρίου 2016 11:00
Η Rockstar Games έχει το πάνω χέρι στη δίκη με τη Lindsay Lohan

Η υπόθεση της Lindsay Lohan εναντίον της Rockstar Games τάραξε τα νερά της βιομηχανίας, καθώς η γνωστή celebrity-ηθοποιός ισχυρίζονταν πως υπάρχει κατηγορηματική ομοιότητα με μια χαρακτήρα από το GTA V. Σήμερα το δικαστήριο απέρριψε την αγωγή της Lohan, η οποία πριν από λίγους μήνες είχε κερδίσει μια προκαταρκτική νίκη όταν το δικαστήριο αρνήθηκε την απόρριψη της υπόθεσης από την Take-Two. 

Το δικαστήριο απεφάνθη πως το Grand Theft Auto V είναι ένα έργο φαντασίας και σάτιρας, απορρίπτοντας την αγωγή της Lindsay Lohan. Διαβάστε χαρακτηριστικά την απόφαση: "

"Ως προς το επιχείρημα της Lohan ότι ένα avatar στο videogame είναι η ίδια και πως η εικόνα της χρησιμοποιείται σε διάφορες εικόνες, οι κατηγορούμενοι επίσης δεν ανέφεραν τη Lohan με το όνομα ή χρησιμοποίησαν το πραγματικό όνομα της στο βιντεοπαιχνίδι και ποτέ δεν χρησιμοποίησαν τη Lohan ως ηθοποιό για το video game, ούτε χρησιμοποίησαν μια φωτογραφία της Lohan.

Ακόμα και αν δεχτούμε τους ισχυρισμούς των εναγόντων ότι οι απεικονίσεις των βιντεοπαιχνιδιών είναι αρκετά κοντά στο να θεωρηθούν αναπαραστάσεις των αντίστοιχων εναγόντων, οι αξιώσεις των εναγόντων θα πρέπει να απορριφθούν, διότι αυτό το βιντεοπαιχνίδι δεν εμπίπτει στο πλαίσιο των εκ του νόμου ορισμένων ορών "διαφήμιση" ή "εμπόριο". Αντ' αυτού, χάρη στην «μοναδική ιστορία,τους  χαρακτήρες, τους διάλογους και το περιβάλλον, σε συνδυασμό με την ικανότητα του παίκτη να επιλέξει το πώς θα προχωρήσει στο παιχνίδι, το GTA V κρίθηκε ένα έργο φαντασίας και σάτιρας."