Σε πανεπιστήμιο το League of Legends

Τα e-sports ως κομμάτι του Robert Morris University
24 Ιουνίου 2014 07:34
Σε πανεπιστήμιο το League of Legends

Το Robert Morris University είναι και επίσημα το πρώτο και μοναδικό μέχρι στιγμής πανεπιστήμιο που ενσωματώνει ένα video game στο πρόγραμμα μαθημάτων του και συγκεκριμένα στον τομέα των αθλημάτων. Το πανεπιστήμιο που βρίσκεται στη πολιτεία Illinois περιέλαβε επίσημα τη κατηγορία των e-sports στο αθλητικό πρόγραμμα του ενώ μιλώντας στο Polygon ο αθλητικός διευθυντής του πανεπιστημίου, Kurt Melcher, τόνισε πως τα e-sports είναι μία τέλεια εφαρμογή για την αθλητική κουλτούρα του Robert Morris University.

Το πρώτο παιχνίδι που αποτελεί κομμάτι αυτού του τομέα είναι το League of Legends και το πανεπιστήμιο συνεργάστηκε στενά με την Riot Games για τη καλύτερη δυνατή εκτέλεση και οργάνωση αυτού του πρωτόγνωρου γεγονότος. Παράλληλα, οι παίκτες εξαιρετικών επιδόσεων που έχουν λάβει μέρος σε μεγάλα τουρνουά μπορούν να διεκδικήσουν μία υποτροφία της τάξεως του 50% με βάση την συμμετοχή τους σε διοργανώσεις της Riot Games.

Φυσικά το League of Legends δεν θα είναι το μοναδικό παιχνίδι που θα προστεθεί στη λίστα. Ο Kurt Melcher ασχολούταν με το Starcraft όταν ήταν νέος και γνωρίζει πολύ καλά πως ο δημοφιλές MOBA τίτλος της Riot Games δεν είναι ο μοναδικός στην αγορά και σκοπεύει στο μέλλον να προσθέσει και άλλους. 

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στη συνέντευξη του εδώ.

Tags: