200 εκατομμύρια έσοδα για το Pokemon GO

Σύμφωνα με την Sensor Tower
09 Αυγούστου 2016 12:53
200 εκατομμύρια έσοδα για το Pokemon GO

Νέα στοιχεία είδαν τα φώτα της δημοσιότητας για το Pokemon GO από την εταιρία Sensor Tower, η οποία ειδικεύεται σε mobile app analytics, δηλαδή την παροχή αναλυτικών στοιχείων στην χρήση mobile εφαρμογών. Όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα, το Pokemon GO κατάφερε να έχει περισσότερα έσοδα στο launch του από άλλα μεγάλα mobile παιχνίδια όπως το Candy Crush Soda Saga και το Clash Royale.

Τα παρακάτω στοιχεία που εμφανίζονται στην εικόνα αφορούν τα έσοδα του Pokemon GO παγκοσμίως, τόσο σε iOS όσο και Android. Το iOS φαίνεται πως είναι η πλατφόρμα μέσω της οποίας το Pokemon GO είχε τα περισσότερα έσοδα από τα microtransactions. Για όσους δεν γνωρίζουν, οι παίκτες μπορούν να αγοράσουν μέσα στο παιχνίδι αντικείμενα όπως Pokeballs, Incense, Egg Incubators κ.α τα οποία κοστίζουν πραγματικά χρήματα. Από την άλλη, ένας ακόμη τρόπος που κερδίζει χρήματα η Niantic, η ομάδα ανάπτυξης του παιχνιδιού, είναι μέσα από τις συνεργασίες της με διάφορες εταιρίες όπως τα McDonald's στην Ιαπωνία.

Αυτό που είναι αξιοσημείωτο, είναι πως το Pokemon GO βρίσκεται πρώτο στα Free και Top Grossing Charts του iOS από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του, ενώ στα τέλη Ιουλίου η Apple επιβεβαίωσε πως ο mobile τίτλος της Niantic είχε τα περισσότερα "κατεβάσματα" (downloads) από οποιαδήποτε άλλη mobile εφαρμογή στο App Store κατά την διάρκεια της πρώτης εβδομάδας κυκλοφορίας του.

Υπενθυμίζουμε πως η Niantic δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα επίσημα τα έσοδα που έχει το Pokemon GO και όλοι οι αριθμοί προέρχονται από υπηρεσίες τρίτων και όχι από επίσημο πρόσωπο της εταιρίας.