Προειδοποιεί η Ubisoft για τα mods

Ενώ έρχεται σύντομα patch για το Watch Dogs
20 Ιουνίου 2014 08:50
Προειδοποιεί η Ubisoft για τα mods

Η προσπάθεια οπτικής βελτίωσης του Watch Dogs μέσα από το mod του The Worse έχει αρνητικές επιπτώσεις σύμφωνα με την Ubisoft. Για όσους δεν γνωρίζουν, ένας modder με το ψευδώνυμο The Worse ανέβασε στο forum του Guru3D ένα mod που ξεκλειδώνει πολλά render settings τα οποία η γαλλική εταιρία είχε κλειδώσει. Ως αποτέλεσμα, τα γραφικά του Watch Dogs με το mod του The Worse θυμίζουν πάρα πολύ αυτά που είχε παρουσιάσει η Ubisoft στην E3 2012 και πολλοί κριτικοί όπως ο TotalBiscuit έσπευσαν να κατηγορήσουν την εταιρία για εσκεμμένη υποβάθμιση του τεχνικού τομέα του τίτλου. Μέσω ενός επίσημου post στην ιστοσελίδα της, η Ubisoft απάντησε άμεσα και ανέφερε πως αυτό το επιχείρημα είναι αντίθετο στη βασική αξία της εταιρίας η οποία είναι η καλύτερη δυνατή επίδοση των τίτλων της σε κάθε πλατφόρμα. 

Η Ubisoft αναγνώρισε την προσπάθεια της modding κοινότητας αλλά προειδοποιεί πως η χρήση του συγκεκριμένου mod θα επιφέρει προβλήματα επιδόσεων, δυσκολία απόλαυσης του παιχνιδιού λόγω μεγάλης τεχνικής αστάθειας και δυσκολία ορατότητας του περιβάλλοντος λόγω εφέ όπως το bloom, το depth of field κ.α που στη συνέχεια δεν θα βοηθήσουν τον παίκτη να εκτιμήσει το gameplay.

Τέλος, η Ubisoft κυκλοφόρησε ακόμα ένα patch για το Watch Dogs στα PlayStation 4 και PlayStation 3 ενώ το ίδιο patch θα κυκλοφορήσει σύντομα για τα PC, Xbox One και Xbox 360.

Tags: