Η CD Projekt εκφράζει μια ενδιαφέρουσα άποψη για την πειρατεία

Δια στόματος του προέδρου της Marcin Iwinski
19 Ιουλίου 2016 09:45
Η CD Projekt εκφράζει μια ενδιαφέρουσα άποψη για την πειρατεία

Η CD Projekt έχει εκφράσει παλαιότερα την άποψη της για το φλέγον θέμα της πειρατείας. Σε πρόσφατη συνέντευξη του προέδρου της CD Projekt RED, Marcin Iwinski, ειπώθηκαν ορισμένες ενδιαφέρουσες απόψεις σχετικά με την πειρατεία. Ένα από τα σημαντικότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του, όπως τα κατέγραψε το Kotaku, θα το βρείτε παρακάτω μεταφρασμένο από εμάς:

Κυκλοφορήσαμε το The Witcher 3 χωρίς καμία προστασία αντιγραφής. Οπότε από την πρώτη ημέρα, μπορούσες να κατεβάσεις το παιχνίδι από το GOG και να το μοιράσεις σε κάποιον φίλο (ή εχθρό)...και πάλι πουλήσαμε κοντά στα 10 εκ. αντίτυπα σε τρεις διαφορετικές πλατφόρμες. Ο παράγοντας πειρατεία, όμως, ήταν εντελώς άσχετος, επειδή δεν μπορείς να εξαναγκάσεις τον κόσμο να αγοράσει πράγματα. Μπορούμε όμως να τους πείσουμε να το κάνουν. Σε χώρες με χαμηλά εισοδήματα, ο κόσμος πολύ απλά δεν αντέχει οικονομικά να αγοράσει ένα παιχνίδι των 50 δολαρίων. Οπότε η τιμολογιακή πολιτική μας για μια συγκεκριμένη χώρα δεν ήταν σωστά. Για παράδειγμα έχουμε χαμηλότερες τιμές στην Ρωσία και υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπως αυτή. 

Δεν μας αρέσει όταν ο κόσμος κλέβει το προϊόν μας, αλλά δεν θα κάτσουμε να τους κυνηγήσουμε και να τους βάλουμε στη φυλακή. Ωστόσο, θα σκεφτούμε σκληρά να βρούμε τι τους πείθει. Και φυσικά να τους πείσουμε με τον πλέον θετικό τρόπο, ούτως ώστε να αγοράσουν το προϊόν και την επόμενη φορά, αυτοί θα είναι χαρούμενοι με το παιχνίδι και θα πούνε στους φίλους τους να μην το 'πειρατέψουν'. 

Συμφωνείτε με την άποψη του προέδρου της CD Projekt, τακτική η οποία μετέτρεψε σε θρύλο την εταιρία ανάμεσα στο gaming κοινό; Περιμένουμε την άποψη σας στα σχόλια.