YouTubers προωθούσαν δικό τους site τζόγου για το CS:GO

Οι ProSyndicate και TamarTn δεν ανέφεραν τη σχέση τους με το CSGOLotto.com
05 Ιουλίου 2016 14:20
YouTubers προωθούσαν δικό τους site τζόγου για το CS:GO

Δύο αστέρες του YouTube, οι Trevor "TmarTn" Martin και Tom "ProSyndicate" Cassell, εμπλέκονται σε μια διαμάχη, που περιλαμβάνει μια προώθηση του CSGOLotto.com, ενός site τζόγου, που προσφέρει skins για τα όπλα του Counter Strike: Global Offensive και οι δύο τους δεν είχαν διευκρινίσει ποτέ την σχέση τους με αυτό. Υπάρχουν πάμπολλα βίντεο τους που ποντάρουν για weapon skins, μέσω του CSGOLotto και δίνουν να κερδίζουν μεγάλα χρηματικά ποσά, αντιδρώντας έκπληκτοι για το αποτέλεσμα. Η υπόθεση ξεκίνησε με έναν χρήστη του YouTube, ο οποίος ερεύνησε το CSGOLotto και βρήκε ότι ο Martin είναι ο υπεύθυνος της ιστοσελίδας, ενώ ο Cassell ο αντιπρόεδρος του. 

Για όσους δεν γνωρίζουν, το CSGO Lotto επιτρέπει στους παίκτες να προσθέτουν weapon skins σε μια κληρωτίδα και με τη χρήση ενός random number generator που δουλεύει παρόμοια με έναν κουλοχέρη, ένας κερδίζει όλα τα έπαθλα από την κληρωτίδα. Έπειτα τα skins ξεκλειδώνονται παίζοντας το CS:GO στο Steam, μιας και είναι σχεδιασμένα να αγοράζονται, να πωλούνται και να ανταλλάσσονται μέσα από το οικοσύστημα του, αποκτούν και μια χρηματική αξία ανάλογα με τη σπανιότητα τους. Όμως, χάρις σε υπηρεσίες τρίτων, εκτός των τειχών του Steam, είναι πλέον δυνατό να εξαργυρωθούν τα εν λόγω skins για πραγματικά χρήματα. Πρόκειται γα μια βιομηχανία που έχει εξελιχθεί σε γίγαντα, καθώς σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg, το κόστος των στοιχημάτων σε skins άγγιξε τα $2.3 δισεκατομμύρια το 2015. 

Το παραπάνω βίντεο του h3h3Productions εξηγεί αναλυτικά την όλη σκιώδη υπόθεση που έχουν βρεθεί οι εμπλεκόμενοι YouTubers αλλά και η ίδια η Valve. Τονίζει πως από τη στιγμή που το CS:GO παίζεται από άτομα κάτω των 21 ετών και γενικότερα από νεαρό κοινό, το μάρκετιγνκ ενός site τζόγου στοχεύει μικρές ηλικίες και το τοποθετεί σε μια ιδιαίτερα θολή πλευρά του νομικού συστήματος. 

Η παρατυπία των TmarTn και ProSyndicate να μην αναφέρουν ξεκάθαρα τα συμφέροντα και την εμπλοκή τους με το CSGOLotto παραβιάζει τους όρους του YouTube και φέρνει σε αμφισβήτηση την αυθεντικότητα όλων τους των videos. O Martin από την πλευρά του ανέβασε ένα βίντεο που εξηγεί ολόκληρη την ιστορία και δικαιολογεί την θέση του στην υπόθεση, μόνο που λίγο αργότερα κατέβηκε μυστηριωδώς, αλλά το βίντεο ανέβηκε από άλλη πηγή και μπορείτε να το δείτε παρακάτω, ώστε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

Από την άλλη το video του h3h3 υποστηρίζει πως μια ομάδα ερευνητών δεν μπόρεσε να βρει κανένα παράδειγμα όπου οι Martin και Cassell γνωστοποιούν την ιδιοκτησία του CSGOLotto, ενώ υπάρχουν βίντεο που προωθούν το site ως απλοί χρήστες του, όπως λέγεται σε ένα άλλο video του Martin. Επιπλέον, αφότου ήρθε στο φως η υπόθεση, όλα τα video τους έχουν ενημερωθεί και στο description αναγράφουν πως συνεργάζονται με το CSGOLotto. 

Ποια είναι η άποψη σας για το θέμα;