Η Valve απαγορεύει να δωρίζετε το CS: GO όσο διαρκεί το Summer Sale

Μια ιδιαίτερα αυστηρή πολιτική από την εταιρία του Steam
28 Ιουνίου 2016 09:41
Η Valve απαγορεύει να δωρίζετε το CS: GO όσο διαρκεί το Summer Sale

Η Valve προχώρησε σε μια πολύ ασυνήθιστη κίνηση για τα δεδομένα της, καθώς απαγόρευσε το "gifting", δηλαδή το να δωρίζετε, αντίτυπα του Counter-Strike: Global Offensive στους φίλους σας στο Steam, για όσο θα διαρκεί το Summer Sale. Την απόφαση αυτή να μην δωρίζονται αντίτυπα του δημοφιλέστερου eSports τίτλου, σχολίασε ο Ido Magel της Valve στο Reddit λέγοντας:

Το CS:GO δεν θα είναι giftable κατά την διάρκεια του Sale. Στόχος μας είναι με τις πωλήσεις να μεγαλώσουμε και την κοινότητα και ιστορικά, κατά την διάρκεια των εκπτώσεων, οι νέοι χρήστες που παραμένουν στο παιχνίδι είναι αυτοί που αγοράζουν τα αντίτυπα για τους εαυτούς τους.

Διάφοροι χρήστες στο Reddit τόνισαν πως αυτή η κίνηση έγινε για να μειωθούν οι εξωτερικές πωλήσεις ψηφιακών αντιτύπων, μέσω την διαδικασία του gift, σε τρίτους μεταπωλητές όπως το G2A, το οποίο έχει κατηγορηθεί πως πουλούσε παράνομα κλειδιά τίτλων. Παρόλα αυτά πρόκειται για μια αμφιλεγόμενη απόφαση για την οποία περιμένουμε τα σχόλια και τις απόψεις σας παρακάτω.