Το Watch Dogs 2 θα είναι ο πρώτος τίτλος της Ubisoft χωρίς "towers"

Μια πιο μοντέρνα open-world συνταγή για την Ubisoft
23 Ιουνίου 2016 13:00
Το Watch Dogs 2 θα είναι ο πρώτος τίτλος της Ubisoft χωρίς

Καιρός ήταν για τους τίτλους της Ubisoft να αλλάξουν έστω και λίγο στη δομή τους, μιας και τα τελευταία χρόνια το πατρόν του open-world σχεδιασμού τους έμοιαζε σαν δυο σταγόνες νερό από τίτλο σε τίτλο, αρκεί να δει κανείς τις ομοιότητες μεταξύ Far Cry και Assassin's Creed. Μιλώντας στο Eurogamer, ο creative director της εταιρίας, Jonathan Morin, επιβεβαίωσε πως το Watch Dogs 2 θα είναι ο πρώτος τίτλος, που θα ξεφύγει από την δομή των "towers". Αυτά τα σημεία του χάρτη που θα έπρεπε ο παίκτης να σκαρφαλώνει/ καταλαμβάνει/ καταστρέφει για να προχωρήσει και να αποκαλύψει νέες περιοχές και αποστολές. 

Αντίθετα, η πρόοδος του παίκτη στο Watch Dogs 2 βασίζεται στο πόσους followers κερδίζει η hacker ομάδα που ανήκει ο πρωταγωνιστής Marcus και ακούει στο όνομα Dedsec. Σαφώς όμως και ο κόσμος του παιχνιδιού δεν είναι ορατός ολόκληρος. "Κάθε φορά που παίρνετε νέους followers, είναι σαν να ξεκλειδώνεις το Dedsex hivemind. Επίσης ξεκλειδώνετε τεχνογνωσία, δραστηριότητες και αποστολές. Και τότε εντελώς οργανικά ολοκληρώνετε αυτά τα end-game ορόσημα." είπε ο Morin. Ο στόχος των δημιουργών είναι να δημιουργήσουν μια απολύτως ελεύθερη βερσιόν του Σαν Φρανσίσκο για τον κάθε παίκτη. 

"Μπορείτε απλώς να αγγίξετε επιδερμικά την ιστορία. Έχετε τόσες πολλές δραστηριότητες και αποστολές που σας δίνουν followers και οδηγούν την πρόοδο σας. Θα πρέπει όμως να ολοκληρώσετε τρία ορόσημα στο παιχνίδι για να ολοκληρωθεί η πλοκή του, αλλά με πρόχειρα μαθηματικά μπορείτε να ξεκλειδώσετε τα πάντα μέσω co-op ή free-roam". πρόσθεσε ο creative director του τίτλου. 

Το Watch Dogs 2 θα κατακλύσει τα καταστήματα παγκοσμίως στις 15 Νοεμβρίου για τα PC, PS4 και Xbox One.