"To PS4 Neo δεν θα μειώσει τον κύκλο ζωής του PS4"

Όπως δήλωσε ο Shuhei Yoshida της Sony
23 Ιουνίου 2016 10:15

Η Sony, δια στόματος Shuhei Yoshida, πρόεδρο των Sony Worldwide Studios, μίλησε στο πλαίσιο της Ε3 2016 για τον κύκλο ζωής του PS4 και αν το επερχόμενο PS4 Neo θα έχει αρνητικό αντίκτυπο σε αυτή. Προχωρώντας σε μια, παρόμοια με τη Microsoft και το Project Scorpio, δήλωση ο Yoshida είπε εν ολίγοις ότι το Neo δεν θα μειώσει τον κύκλο ζωής του PS4, καθώς αυτό θα υπάρχει ως την πιο προσιτή πρόταση, ενώ το Neo θα αποτελεί την high-end ακριβότερη. Όσον αφορά την υποστήριξη για το Neo και το PS4, οι developers θα πρέπει να εκμεταλλεύονται την ιπποδύναμη του Neo αλλά είναι υποχρεωμένοι να υποστηρίξουν το PS4.

Σε εκείνο το σημείο ο δημοσιογράφος ρωτάει τον Yoshida αν η τρέχουσα γενιά ολοκληρώνεται νωρίτερα για χάρη της βελτίωσης του hardware σε μικρότερα και συχνότερα βήματα. Ακολουθεί η απάντηση του: 

Λοιπόν, όχι, το PS4 είναι το PS4, ξέρετε το νέο high-end PS4 είναι και πάλι ένα PS4, οπότε ο κύκλος ζωής δεν θα είναι μικρότερος.

Επί της ουσίας, αυτό θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τις όποιες ανησυχίες υπάρχουν σχετικά με το εάν το Neo θα υποχρεώσει τους κατόχους να εγκαταλείψουν την βιβλιοθήκη του PS4 και τα αξεσουάρ τους, μιας και όπως δήλωσε ο Andrew House, το Neo θα είναι μια συμπληρωματική συσκευή πλάι στο PS4, ως μια high-end επιλογή που δεν θα έχει αποκλειστικά παιχνίδια και θα υποστηρίζει τα ίδια αξεσουάρ.