Η δημιουργός του Clash of Clans εξαγοράσθηκε για $8.6 δις από τη Tencent

Ο κινεζικός κολοσσός επεκτείνεται στο gaming με τη Supercell
22 Ιουνίου 2016 11:08
Η δημιουργός του Clash of Clans εξαγοράσθηκε για $8.6 δις από τη Tencent

Την απίστευτη επιτυχία της στον χώρο του mobile gaming εξαργύρωσε η Supercell, δημιουργός του πασίγνωστου Clash of Clans, καθώς η αξία της εκτοξεύθηκε αυτόν τον καιρό, με αποτέλεσμα ο κινεζικός κολοσσός του Internet, η Tencent, να εξαγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο της. Πρόκειται για ένα ποσό-ρεκόρ στην ιστορία των βιντεοπαιχνιδιών, καθώς η Tencent ξόδεψε $8.6 δισεκατομμύρια για να αγοράσει το 84.3% των μετοχών της φινλανδικής εταιρίας, από την κινεζική SoftBank Group Corp. Πολλά περισσότερα από τα $5.9 δις, που έδωσε η Activision Blizzard στην King Digital Entertainment, δημιουργό του Candy Crush

Επειδή δεν έγινε ολοκληρωτική εξαγορά της Supercell αυτό σημαίνει πως η εταιρία, οι ιθύνοντες και οι υπάλληλοι θα διατηρήσουν την δημιουργική ανεξαρτησία που είχαν. Η Supercell μπορεί να είναι η δημιουργός του κορυφαίου στα Play Store και App Store, Clash of Clans, όμως στην φαρέτρα της έχει επιτυχίες όπως τα Boom Beach, Hay Day και το πρόσφατο Clash Royale, τίτλοι που της έχουν αποφέρει για το 2015 τα τριπλάσια κέρδη από τη Nintendo. 

Να αναφέρουμε στο σημείο αυτό πως η Tencent έχει ήδη στο portfolio της, έναν άλλο γίγαντα του gaming -από άποψη δημοτικότητας και εσόδων- τη Riot Games, δημιουργό του League of Legends.