"Με τα γραφικά του PS4 Neo οι χρήστες μας δεν θα φύγουν στο PC"

Αυτό ελπίζει ο Andrew House της Sony
16 Ιουνίου 2016 17:51
"Με τα γραφικά του PS4 Neo οι χρήστες μας δεν θα φύγουν στο PC"

Σε συνέντευξη του στη Guardian, το αφεντικό της Sony Interactive Entertainment, Andrew House, μίλησε για τη high-end έκδοση του PlayStation 4, που ετοιμάζει η Sony. Εξέφρασε, λοιπόν, την ελπίδα του πως χάρις τα καλύτερα γραφικά του PS4 Neo, οι ήδη κάτοχοι του PS4 δεν θα στραφούν στο PC, ένα χαρακτηριστικό φαινόμενο που συμβαίνει με τους κατόχους κονσολών, κατά την αρχή του κύκλου ζωής τους. Διαβάστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα του House. 

"Παραδοσιακά βλέπαμε πως κάποιο από το core κοινό μας, έτεινε να επιστρέφει πίσω στα high-end PCs σε κάποιο διάστημα επειδή αυτός είναι ο κόσμος που θέλει την καλύτερη απόδοση στα γραφικά. Οπότε αυτή είναι μια τέλεια ευκαιρία να τους έχουμε στο οικοσύστημα μας."

"Επομένως, σκεφτήκαμε ότι υπάρχει μια ευκαιρία να σκεφτούμε τον παραδοσιακό κύκλο ζωής και όσον αφορά την 4Κ τεχνολογία και να πούμε πως μάλλον υπάρχει μια ευκαιρία, κατά τη διάρκεια του κανονικού κύκλου ζωής να προσφέρουμε κάτι άλλο, κάτι λίγο καλύτερο, για μια μερίδα της αγοράς που νιώθει πως αυτό είναι σημαντικό.

Σαφώς και αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του Project Scorpio από τη Microsoft, λέγοντας πως εξεπλάγην από το χρονικό διάστημα που έγινε, καθώς είναι πολύ μακριά από την κυκλοφορία του. Συγκεκριμένα είπε: 

Εξεπλάγην από την κίνηση του να ανακοινώσει κάτι τόσο νωρίς. Η δυναμική του κλάδου της τεχνολογίας είναι τέτοια ώστε να δίνει περισσότερη έμφαση στην άμεση ικανοποίηση από ότι παλαιότερα. Πολλά έχουν να κάνουν με το πως η Apple έχει πολύ έξυπνα και κομψά διαχειριστεί την προσέγγιση του «διαθέσιμο τώρα». Ναι, λοιπόν, ήταν μια μικρή έκπληξη για μένα. 

Το ζήσαμε και οι ίδιοι μας, όταν το 2013, παρόμοια με τις προηγούμενες στρατηγικές μας, ανακοινώσαμε ένα concept και ένα όνομα για το PlayStation 4 και όλοι είπανε 'Που είναι το κουτί; Πως τολμάτε;!'. Αυτό ήταν το σημείο που συνειδητοποιήσαμε πως δεν είχαμε αλλάξει εμείς αλλά ο κόσμος γύρω μας."