Πέρασαν 10 χρόνια από την ανακοίνωση του Half-Life 2: Episode 3

Η υπομονή είναι αρετή...
22 Μαΐου 2016 12:13
Πέρασαν 10 χρόνια από την ανακοίνωση του Half-Life 2: Episode 3

Μια δεκαετία πριν, η Valve ανακοίνωσε το Half-Life 2: Episde Three, τη συνέχεια του αριστουργηματικού Episode 2, που άφησε το στίγμα του ανεξίτηλα στη βιομηχανία. Την εποχή εκείνη, ο Gabe Newell, επικεφαλής της Valve, δήλωνε πως θα ήταν το "τελευταίο επεισόδιο μια τριλογίας που θα έκλεινε τον κύκλο της τα Χριστούγεννα του 2007". Από τότε όμως οι fans περιμένουν με περίσσια υπομονή κάποια είδηση, κάποια επιβεβαίωση επίσημη για την κατάσταση του Half-Life 3 ή Episode 3, εκτός των κατά καιρούς leaks που συμβαίνουν. Από την πλευρά της η Valve, όντας γνωστή για την διάθεση που έχει να παίρνει τον χρόνο της, καθιστά ακόμη πιο θολή την κατάσταση του επόμενου Half- Life.

Ο Newell προσπάθησε να εξηγήσει την αναμονή για το project το 2012 λέγοντας:

Το πρόβλημα είναι πως νομίζουμε ότι οι αναποδιές και τα γυρίσματα που περνάμε, πιθανώς να τρέλαιναν περισσότερο κόσμο από ότι το να είμαστε σιωπηλοί, μέχρι να είμαστε απόλυτα σίγουροι για το τι θα συμβεί.

Το χρονικό του HL3 συνεχίστηκε την περίοδο της ανακοίνωσης του HTC Vive, όπου η επικεφαλής της εταιρίας, Cher Wang, έκανε μια περίεργη δήλωση που λίγο μετά ανακάλεσε στο BBC. 

"Συνεργαζόμαστε με το Half-Life και νομίζω.... ελπίζω, ξέρετε, να είναι στο Vive." είπε η Wang και ανακάλεσε το σχόλιο της λίγο αργότερα: "Έκανα ένα λάθος όταν αναφέρθηκα στην συνεργασία μας με τη Valve για ένα συγκεκριμένο παιχνίδι."

Έπειτα, συνεχίστηκε το σήριαλ με developers να αποφεύγουν ερωτήσεις και εκ νέου leaks για το μέλλον της σειράς. Μέχρι την ανακοίνωση που θα... ρίξει το ίντερνετ, οι fans παρηγορούνται με διάφορα videos, όπως το παρακάτω. Η υπομονή άλλωστε είναι αρετή λένε.