Τέλος τα single-player παιχνίδια από την Epic Games

Επικεντρώνεται στους free-to-play multiplayer τίτλους
09 Μαΐου 2016 16:09
Τέλος τα single-player παιχνίδια από την Epic Games

Τωρινά αλλά και πρώην μέλη της Epic Games τόνισαν στο Polygon πως πλέον η Epic Games θα επικεντρωθεί στην δημιουργία free-to-play multiplayer τίτλων σε αντίθεση με τα single-player παιχνίδια που βασίζονται στο campaign τους και είναι σαφώς ακριβότερα για να δημιουργηθούν.

Αναφερόμενος στα παιχνίδια με μεγάλο budget ο πρόεδρος και ιδρυτής της εταιρίας Tim Sweeney δήλωσε:

Τα οικονομικά αυτών των παιχνιδιών αναγκάζουν τους developers να δουλέψουν με μεγάλους publishers για να επιτύχουν και αυτή η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη.

Παρακάτω ακολουθούν διάφορα ακόμη αποσπάσματα των δηλώσεων του μεταφρασμένα από εμάς..

Συνειδητοποιήσαμε ότι η επιχείρηση μας πραγματικά χρειάζονταν να αλλάξει αρκετά σημαντικά την προσέγγισή της. Βλέπαμε μερικά από τα καλύτερα παιχνίδια στον κλάδο να κατασκευάζονται και λειτουργούν ως ζωντανά παιχνίδια κατά την πάροδο του χρόνου και όχι ως μεγάλες κυκλοφορίες λιανικής.

Αναγνωρίσαμε ότι ο ιδανικός ρόλος για την Epic στον χώρο είναι να ηγηθεί σε αυτό τον τομέα και έτσι άρχισε η μετάβαση μας από το να είμαστε ένας αρκετά περιορισμένος console developer, που επικεντρώνονταν στο Xbox, στο να είμαστε ένας multi-platform game developer και εκδότης, ακόμα και indie μεγαλύτερης κλίμακας.

Αυτή τη στιγμή η Epic Games ετοιμάζει τρεις free-to-play online τίτλους, τα Unreal TournamentParagon και Fortnite.