Streaming ταινιών στο Steam

Χιλιάδες blockbuster ταινίες διαθέσιμες στην υπηρεσία
26 Απριλίου 2016 14:00
Streaming ταινιών στο Steam

Το Steam αδιαμφισβήτητα έχει γιγαντωθεί τα τελευταία χρόνια και αποτελεί την κυρίαρχη gaming πλατφόρμα στο PC. Η Valve αποφάσισε να μπει στον χώρο του video streaming, όπου κυριαρχούν εταιρίες όπως τα Netflix, Hulu και Amazon Prime. Έτσι, σύναψε συνεργασία με τη Lionsgate και το Steam θα προσφέρει για αγορά ή ενοικίαση χιλιάδων blockbuster ταινιών του Hollywood από την εν λόγω εταιρία παραγωγής, όπως τα The Hunger Games, Reservoir Dogs, Pi, The Cabin in the Woods και η σειρά Saw. Προς το παρόν όμως είναι διαθέσιμες σε συγκεκριμένες χώρες.

Βέβαια αυτή δεν είναι πρώτη φορά που προσθέτει ταινίες στον κατάλογο του το Steam, καθώς υπάρχουν τίτλοι όπως τα Indie Game: The Movie και Free to Play. Ακόμη, όπως παρατήρησε το Kotaku, ο τιμοκατάλογος της Lionsgate στο Steam είναι ενίοτε ακριβός και ασυνεπής, μιας και για να νοικιάσετε μια ταινία για 48 ώρες θα πληρώσετε μέχρι και $7, τιμή η οποία ισούται με μια μηνιαία συνδρομή στο Netflix, κάτι που θα κάνει δύσκολο τον ανταγωνισμό. 

Το κοινό του Steam περιορίζεται ακόμη περισσότερο μιας και είναι διαθέσιμο μόνο στα PC και όχι σε smartphones, κονσόλες ή set-top boxes, όπως όλες οι άλλες video streaming υπηρεσίες. Πως βλέπετε το πρώτο βήμα της Valve στον χώρο;