Το χειρότερο τεχνικά παιχνίδι αυτής της γενιάς κονσολών;

10fps, loading times 2 λεπτών και tearing
23 Απριλίου 2016 16:30
Το χειρότερο τεχνικά παιχνίδι αυτής της γενιάς κονσολών;

Το Lichdom: Battlemage είναι ένα first-person action role-playing παιχνίδι, όπου οι παίκτες αναλαμβάνουν τον ρόλο ενός μάγου και έχουν στην διάθεση τους δεκάδες ξόρκια για να συνδυάσουν και να εξαπολύσουν στους αντιπάλους τους. Ο τίτλος κυκλοφορεί στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές από το καλοκαίρι του 2014 και κάνει χρήση της CryEngine 3. Mόλις χτες κυκλοφόρησε και στα Xbox One και PS4, με το port να το έχει αναλάβει μια εντελώς διαφορετική ομάδα.

Δυστυχώς δεκάδες είναι τα παράπονα των πρώτων χρηστών, καθώς σύμφωνα και με το Digital Foundry του Eurogamer, έχουμε να κάνουμε ίσως με το χειρότερο τεχνικά παιχνίδι αυτής της γενιάς κονσολών. Ο χαρακτηρισμός δεν πηγάζει από την ποιότητα των γραφικών του τίτλου, μιας και έχουμε 1080p ανάλυση και αρκετά όμορφα οπτικά εφέ. Ωστόσο, ο τίτλος ταλαιπωρείται από απίστευτα τεχνικά προβλήματα.

Συγκεκριμένα, τρέχει σχεδόν μονίμως με framerate λιγότερο από 15fps και σε στιγμές τα καρέ φτάνουν σχεδόν και μονοψήφιους αριθμούς. Αυτό ουσιαστικά καθιστά το παιχνίδι unplayable. Παράλληλα, η εικόνα της Xbox One έκδοσης είναι ιδιαίτερα σκοτεινή και εμφανίζει διαρκώς tearing, σχεδόν σε κάθε frame. Τέλος, οι δύο εκδόσεις ζητούν από τον χρήστη να περιμένει περισσότερα από 2 λεπτά σε loading screens. Το βίντεο που ακολουθεί παρακάτω αναλύει τα θέματα του τίτλου αναλυτικότερα.

Tags: